fbpx

Nya glasögon!

Förra hösten besökte jag en lite annorlunda glasögonaffär i Berlin och blev redan då sugen på att köpa ett par glasögon där. Men då hade jag köpt två par (mina första) glasögon bara någon månad tidigare och att köpa ett par nya kändes inte speciellt motiverat. Däremot var jag rätt säker på att jag nog skulle åka till Berlin under sommaren och lovade mig själv att jag skulle köpa ett par glasögon då. Inte för att jag precis behöver ett tredje par, men för att jag tyckte det skulle vara kul med lite mer omväxling. Har ändå glasögon hela tidne.

Och nu har jag gjort det! I onsdags gick jag till affären tillsammans med mina kompisar Minna och Martin och deras kompis Tiina. Jag provade en massa olika modeller och de jag till slut valde provade jag nästan på skämt, men så gillade jag dem jättemycket och mitt smakråd höll med. Jag vill ändå avvakta en stund med köpet, men i dag har jag fått mina nya glasögon.

nyaglasögon.jpg

Vänta nu, tänker kanske nån. Jag kollade på glasögonen i förrgår, avvaktade och har dem redan nu. Va, hur hänger det ihop? Ja alltså det här är det häftigaste: den här affären gör dina glasögon färdiga på 20 minuter. Ja, du läste rätt. 20 minuter! (Okej, förlåt jag låter lite väl mycket som en säljare nu.)

I dag när jag gick till affären provade jag ännu bågarna jag valt ut och tyckte fortfarande om dem så jag gick fram till personalen och sa att de här ska jag ha. Jag var förberedd på en synkontroll (som ingår i priset) men försäljaren sa att hon kan scanna (!) mina nuvarande glasögon för att se vilken styrka linserna ska ha. Typ tre sekunder senare var det klart och hon kunde lägga in min beställning till glasögonroboten och sa att jag kan plocka upp glasögonen 20 minuter senare.

Jag åt lunch på underbara Chén Chè precis intill medan jag väntade, och en knapp timme senare fick jag mina glasögon. Försäljaren kollade att de satt bra på huvudet och var tvungen att klippa av lite av bågarna för att de var för långa och satt för löst. Det tog bara några minuter och så kunde jag gå ut ur butiken iklädd mina nya superfina glasögon!

Glasögonroboten!

Glasögonroboten!

Redan förra hösten fastnade jag dels för konceptet att du får glasögonen snabbt, men också för att de inte hade för många bågar i affären. Jag klarar helt enkelt inte av för många valmöjligheter utan tycker det är skönast om utbudet går att hantera på nåt sätt. Hela affären är ljus och fräsch och personalen är väldigt trevlig. Jag valde att fixa allt på engelska, fastän det antagligen hade gått hur bra som helst på tyska, men jag var osäker på hur bra jag pratar glasögon på tyska. Alla bågar kostar antingen 99 euro eller 149 euro och det tillkommer inga extra kostnader.

Det här är ingen betald reklam (haha I wish) men däremot en väldigt stark rekommendation. Är du ute efter nya bågar rekommenderar jag Yun varmt. Är så otroligt nöjd med mina nya glasögon och hela helheten. De lär dessutom ha rätt många kunder från Finland och det förvånar mig inte det minsta. Otroligt prisvärt tycker jag!

P.S. Tack alla fina för alla gillningar och kommentarer på mitt inlägg om mitt debutantår. Jag blev helt överväldigad av uppmärksamheten i går! Enligt Facebooks egen statistik har över 200 personer klickat på länken via fb och det är helt otroligt! Alla känslor känns mindre svåra när jag delar med mig. <3

0

4 svar

  1. Sååå fina!! Tänk vad stor skillnad, tog nästan 6 veckor innan jag fick mina haha 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »