fbpx

Ny header och ny startsida!

kuggeskriver bloggheader.png

Äntligen händer det! Efter att i några veckor ha pynjat och pysslat och fixat med bloggen är jag klar – åtminstone för stunden. För några sekunder sedan laddade jag upp min nya header och publicerade den nya startsidan. Det känns såå bra att ha nåt nytt och fräscht här! Det är bara ett halvår sedan jag gjorde om här i bloggen senast, men jag kände att det var dags igen.

Men vad har jag gjort då? Well, let me tell you! I stället för att ha en statisk startsida som tidigare innehåller startsidan nu mer grejer och är förhoppningsvis ännu mer lockande än den förra. Antagligen kommer jag att ändra på startsidan alltid då och då, men just nu ser den ut så här:

Skärmavbild 2018-08-20 kl. 13.30.31.png

Högst upp finns alltså en presentation av mig, sedan följer länkar som handlar om mina böcker och mitt skrivande, mina skrivtips (som jag kommer att fylla på efter hand) och den nya sidan där jag samlar mina resetips! Scrollar du neråt hittar du länkar till de senaste blogginläggen och till de mest populära inläggen.

Också i bloggens högerspalt finns direktlänkar till skriv- och resetipsen. Där hittar du dessutom några av de mest populära/lästa inläggen på bloggen. Jag har alltså överlag försökt göra bloggen och hela sajten mer överskådlig och lättare att hitta runt på. Och aaahh så skönt att slippa den rätt så fula tidigare headerbildern som skulle vara tillfällig och satt kvar i ett halvår. Så typiskt alltså.

Ryser nu lite av den här bilden, huu! Fastän den egentligen inte är så ful, mest kaotisk.

Ryser nu lite av den här bilden, huu! Fastän den egentligen inte är så ful, mest kaotisk.

Jag har länge saknat mer samlingar här på bloggen – är ju så tråkigt att bra bloggmaterial försvinner i massorna och därför har jag valt att lyfta några grejer. Än så länge är det skrivtips och resor eftersom de kategorierna är störst just nu, men kanske det nån dag blir fler? Kommer du på nåt du önskar dig?

Jag har också gjort en tydligare sajt för alla som vill anlita mig som översättare, journalist eller föreläsare: jobba med mig. Jag jobbar ju alltså helt och hållet som frilans och är ständigt på jakt efter nya kunder, så råkar du vara i behov av nåt jag är bra på så är det bara att höra av sig – jag är alltid nyfiken på nya uppdrag!

Skärmavbild 2018-08-20 kl. 13.45.44.png

Flera gånger under processen har jag ändå tänkt om det verkligen ”lönar sig” att lägga ner all den här tiden på en hemsida eller blogg men så kommer jag varje gång fram till att ja, det gör det faktiskt! Dels vill jag att den här sajten ska vara så snygg och lockande som möjligt för alla som är nyfikna på att samarbeta med mig, läsa det jag skriver eller överlag trillar in här. Och så det allra viktigaste: det är viktigt för mig att det här är en plats jag trivs på. Efter att ha satsat på utseendet är jag så otroligt sugen på att börja producera lockande innehåll.

Nu är jag naturligtvis otroligt nyfiken! Vad tycker du om den nya headern och startsidan? Är något oklart? Saknar du något? Jag har pynjat så mycket på sidan att jag känner att jag inte mer vet vad jag håller på med, så tar därför gärna emot respons och idéer på hur det kunde bli ännu bättre.

0

6 svar

  1. Det ser så himla proffsigt ut! Bra jobbat! Jag blir alldeles matt bara av tanken på att försöka fixa till mina egna spridda bloggar och sajter:) Fast jag tror verkligen att det spelar roll hur man presenterar sig på det här sättet. Super!

    1. Tack Elin! Haha, ja det slukar så otroligt mycket tid. Mest tid går det åt till att hitta rätt formspråk. Men kul att höra att du gillar och också tycker att det är viktigt!

  2. Hurra hurra hurra! Jag är din största supporter när det kommer till att lägga tid och kärlek på bloggen 😉 Och resultatet är SÅ fint. Jag blir, som sagt, inspirerad!

    1. Tack! Vi är liksom varandras bloggcoacher på väldigt olika sätt! 😉 Tack fina du för all konsulthjälp på vägen. Slutresultatet blev lite mindre kaotiskt, haha!

  3. Superfin sida❤️ och jag håller med, det är en bra idé att lyfta material som är gjort med eftertanke men allt för lätt hamnar i skymundan. Bloggen är värd så mycket kärlek och dina uppdatrringar är väldigt lyckade. Hurra Kugge!

    1. Tack Malin! Så kul att höra att du gillar uppdateringen och är inne på samma linje – att det lönar sig att lyfta bra material!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »