fbpx

Tre veckor i Berlin – en sammanfattning

Det här är en av mina favoritbilder från Berlin. Knäppt snabbt med mobil på Tempelhof. OBSERVERA KVINNAN MED RULLATOR OCH CIRKUSTÄLTEN.

Det här är en av mina favoritbilder från Berlin. Knäppt snabbt med mobil på Tempelhof. OBSERVERA KVINNAN MED RULLATOR OCH CIRKUSTÄLTEN.

Tre veckor på ett ställe är både en kort och lång tid. Tre veckor på resa är ännu längre tid. Men nu är jag osäker på om jag var på en ”resa” – vad är en resa egentligen? Kändes mest som att jag hängde i min andra hemstad, typ. Nåjo, kanske inte så viktigt att definiera vad mina tre veckor i Berlin var. Däremot tänker jag mig att jag ska göra en sammanfattning av tiden och visa vad jag har med mig hem.

Inför Berlin hade jag egentligen bara två önskemål: redigeringen av Nationen skulle vara färdig och jag skulle ha riktig semester. Nu blev det ju inte riktigt så. I stället för att bli klar med redigeringen före, så fick det bli klart i Berlin i stället. Och det var väl helt okej också – det viktigaste var att det blev klart för inskick.

Nya vykort.

Nya vykort.

Semestern då? Jag tror jag hade en så semestrig semester som jag kan ha. Är ju nog ganska skadad av det här företagandet och är van att jobba mer eller mindre hela tiden och visst blev det en del jobb under resan. Men det är helt okej, det var jag förberedd på. Det viktigaste var att jag kände mig fri.

Nästan varje morgon vaknade jag med en förväntan ”vad ska jag hitta på i dag då?” och så googlade jag fram nåt mysigt kafé eller hittade på nåt annat kul och cyklade iväg. Det blev faktiskt över 250 kilometer cykling i Berlin, så skönt att bara kunna susa fram med cykeln. Åkte kollektivt sammanlagt sex gånger under hela tiden!

Andra viktiga siffror från resan: jag läste tre böcker – Ögonvittnet av min tidigare Debutantbloggen-kollega Anna Bågstam, Behind her eyes av Sarah Pinborough och Vänd om min längtan av Ann-Luise Bertell – vill du veta vad jag tyckte om den kan du kika på min GoodReads! Jag läste också fem Image-tidskrifter som blivit olästa här hemma. Ett av höstens mål kommer att vara att faktiskt läsa de tidskrifter som dimper ner i postlådan, i stället för att de ska samlas i en hög.

nyväska-2.jpg

Jag är ingen storshoppare (när jag var till ett shoppingcenter måste jag ta ”paus” efter två affärer, haha) men en del grejer lyckades jag ändå få med mig hem. Mina absoluta favoriter är mina nya glasögon (jag är sååå nöjd med dem!) och en ny väska jag råkade hitta på söndagsloppiset/marknaden vid Boxhagener Platz. Direkt jag såg väskan visste jag att jag vill ha den. Så otroligt fin. Eller ”kuggig” som Jennifer kallade den. Mitt absolut bästa köp med tanke på mig själv och mina stackars fötter var mina nya sandaler som är så himla sköna och bekväma, som att gå på moln!

Jag köpte också en flaska gott tyskt (!) rödvin, ett antal vykort som vanligt (jag är alltså en sån som har en hög snygga vykort hemma och sen plockar fram ett när jag ska på kalas), två långärmade och ribbade polotröjor från Uniqlo, ett matchande läppstift till ena tröjan plus en mascara från Nyx och så en massa pennor från Muji. Hittar jag en bra penna håller jag fast vid den, haha! Skriver ju alla intervjuer för hand och också en del anteckningar så pennor behövs i mitt hushåll!

P1030311.jpg

Två roliga och lite annorlunda spontanköp fick jag med mig från Mauerpark. Berlinstrumpor och dryckesspelet Drink, drank, drunk som verkade så roligt att jag måste få det med mig. Försäljarna var så trevliga och det var de som hade gjort spelet så kändes kul att kunna stöda dem – och jag är ju inte den som säger nej till roliga sätt att inta drycker.

Det allra allra bästa med veckorna var ändå att jag hade så mycket tid att bara hänga i min favoritstad och att jag hann träffa mina vänner så många gånger. Escape room var den enskilt roligaste upplevelsen, det bästa slappet var på Badeschiff, den godaste maten var hamburgaren från Kumpel & Keule i Martkhalle Neun, den bästa utsikten var från Klunkerkranich, den godaste glassen var getmjölksglassen (smakade typ getost och var såå gott?!) från Fräulein Frost och den godaste drycken hittade jag på Bierladen.

P1030312.jpg

Och fastän jag är hemma nu igen så finns det ännu ett antal Berlinrelaterade inlägg på kommande. Jag har faktiskt så många inläggsidéer att jag inte vet hur jag ska hinna skriva allt?! Och så händer det saker här på bloggen. På måndag är det ny startsida och ny header för bloggen som gäller. Så kika in här då! Är för övrigt så pepp på hösten! Ifall nu nån råkat missa det, hehe.

Vad ser du mest fram emot i höst? Och vad vill du allra helst läsa om på bloggen? Som sagt blir det en hel del Berlin ännu och så mycket skrivrelaterat. Jag tror det har pratats om bloggens död i kanske fem år, men det känns som om att det snarare går tvärtom – att bloggar bara blir större och större? Oberoende så har jag i alla fall funnit en helt ny sorts bloggiver. Länge leve bloggen! Och glad fredag gott folk!

Getmjölksglass med jordgubb och rabarberglass. Rabarbern kändes lite för syrlig, men getmjölksglassen!! <333

Getmjölksglass med jordgubb och rabarberglass. Rabarbern kändes lite för syrlig, men getmjölksglassen!! <333

0

2 svar

  1. Jag blir nyfiken på det där drink drank drunk 😀

    Och så röstar jag att du bloggar dina bokrecensioner istället för att länka till goodreads… 😉

    1. Haha jaa jaa, men har så mycket att skriva om. Dessutom skriver jag några rader på Goodreads! 😉 Och är förvånad över att DU av alla människor blev nyfiken på ett drinking game! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »