fbpx

Poesitorsdag – 3 dikter om skrivandet

Torsdag betyder ju poesi här på bloggen – eller åtminstone ända fram till slutet av juni. Eftersom den här veckan här på Biskops Arnö där jag fortfarande hänger handlar om att skriva tänkte jag att vad passar väl bättre än dikter om just skrivandet? Det blir kanske lite meta att skriva om att skriva, men ibland blir det så. Om du har missat tidigare veckors poesitorsdag hittar du dem här.

P1020237.jpg

5.4.2018

jag skriver
jag skriver, jag skriver, jag skriver

jag raderar ett ord,
lägger till ett annat
letar
efter rätt formulering
efter en känsla
något som inte vill infinna sig

jag stiger upp och sätter mig ner igen
jag fyller på min tekopp, äter choklad
jag tittar ut, jag tittar inåt
jag lyssnar

men jag skriver
vad jag än gör
så sitter jag här
och skriver

14.4.2018

ibland tystnar det
orden tar slut
i takt med tankarna
som suddas ut

ibland gör jag
faktiskt ingenting alls
för att senare
orka tänka något nytt 

28.4.2018

orden tar väl aldrig slut
inte helt och hållet 

men det finns stunder
då jag tappar dem

famlar efter något
som har betydelse 

i min ordjakt
babblar jag på

tar vilka ord som helst
bara för att säga något

0

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »