fbpx

Tre bra saker – en utmaning

Jag är en människa som i regel försöker se det goda, härliga och underbara i livet och blev därför glad över den här utmaningen jag fick av Jennifer. Jag ska alltså lista tre bra saker inom olika kategorier. Början på det här året har varit lite av en utmaning på ett personligt plan, så därför var det extrafint att tänka över allt som faktiskt är fint och bra i livet. För det finns ju hur mycket som helst!

Den garanterat bästa dagen i mitt liv hittills, releasefest för debuten. <3

Den garanterat bästa dagen i mitt liv hittills, releasefest för debuten. <3

Tre bra saker med mina dagar

Ingen väckarklocka. Det är väldigt sällan jag har väckning på morgonen och det är så otroligt skönt. Jag brukar lägga mig vid midnatt och vaknar när jag vaknar. Dagar jag faktiskt har väckarklocka brukar leda till att jag sover dåligt (fastän jag aldrig försovit mig).

Tid att skriva. Just nu har jag en ganska perfekt arbetsmängd. Det finns tillräckligt med arbete så jag överlever ekonomiskt men nu i mars har jag haft tid att skriva/redigera nästan varje dag. Sån otrolig lyx alltså.

Jag gör som jag vill. Jag behöver inte följa någon annans tidtabell eller ta någon annan i beaktande. Jag bygger mina dagar som jag vill. Vissa dagar träffar jag nån på lunch, på kaffe, på en träningsdejt eller middag. Andra dagar sitter jag ensam hemma utan att säga ett ord till någon. Och framför allt: typ inga möten nånsin!

En bättre sortens arbetsdag på ett favoritställe i Berlin.

En bättre sortens arbetsdag på ett favoritställe i Berlin.

Tre bra saker med mig

Effektiv och pålitlig. Jag får saker gjorda och har jag lovat göra något så gör jag det. Jag ställer också upp för vänner som behöver det.

Bra på fest. Jag älskar att ordna kalas, bjuda in kompisar, samla människor och bjuda på middag. Blir jag själv bjuden på fest tackar jag sällan nej och älskar överlag att få hänga med folk jag tycker om.

Positiv & med framtidstro. Okej, jag har väl inte behövt tackla så enormt stora motgångar här i livet (förutom på kärleksfronten). Visst, jag har blivit refuserad och allt här i livet går inte enligt plan, men oberoende av vad som händer försöker jag ha en positiv inställning och vara nyfiken på framtiden. För det mesta tycker jag att livet är sjukt roligt.

redigeraskriva.jpg

Tre bra saker i mitt liv

Överlever som frilans. I över fem år (!) har jag klarat mig som frilans och byggt upp min vardag och mitt arbete. Fram till december 2017 hade jag visserligen ett 50-procentigt kontrakt som en grundtrygghet, men nu verkar det som att jag klarar den här frilanstillvaron också utan den stadiga inkomsten. Jag har också lärt mig att ta bättre betalt och försöker undvika jobb som känns krångliga eller är dåligt betalt.

Får titulera mig författare. Okej, enligt vissa ska en ha gett ut två böcker för att göra det här, men jag är författare. En av mina romaner har blivit publicerad, jag har nya böcker på gång som mitt förlag visat intresse för (men obs! de har inte läst nåt än), jag fick ett stipendium för att skriva och i juni ska jag få åka på det legendariska debutantseminariet i Biskops Arnö. Skrivandet är så otroligt viktigt för mig och jag märker att jag mår bättre när jag får skriva – fastän det så klart känns motigt ibland.

Mina vänner & familj. Jag har ett så otroligt starkt skyddsnätverk. Vänner som finns för mig när jag behöver den, föräldrar som alltid fixar och hjälper. Fastän jag ibland kan känna mig ensam vet jag att jag har en massa viktiga människor som jag kan lita på. Är väl ändå det viktigaste i livet.

En av mina favoritbilder från releasefesten med min yngsta gäst Ebba.

En av mina favoritbilder från releasefesten med min yngsta gäst Ebba.

Tre bra saker det här året

Stipendiet från Kulturfonden. Årets bästa nyhet hittills har definitivt varit stipendiet från Kulturfonden. Tack vare det behöver jag inte oroa mig så mycket för ekonomin och har också möjlighet att använda tid på att skriva. Dessutom känns det också som en utomstående bekräftelse för mitt skrivande – något jag verkligen behövde.

Ingen bok i år. Jag är en otålig människa och skulle gärna utkomma med en ny bok varje år, men nu är jag så otroligt glad att det inte funnits någon sådan press från Förlaget. Antagligen skulle jag ha klarat av att pumpa ut Nationen men det är så himla skönt att inte behöva göra det. I stället får jag arbeta med texten i lugn och ro. Det var också psykiskt tungt att bli utgiven. Jätteroligt, men tungt. Så det passar mer än bra med en paus.

Allt är möjligt. Jag vet ärligt inte hur det här året kommer att sluta och vad allt roligt och spännande som kommer att hända. Just nu funderar jag på att dra till Berlin för en månad på sommaren och till Argentina i höst för åtminstone en månad. På skrivfronten hoppas jag bli någorlunda färdig med Nationen och att jag kommit på god väg med mitt hemliga skrivprojekt. Jag ser fram emot att lära känna nya människor, kanske bli kär. Det är så mycket roligt som väntar. Det är jag säker på.

Min nyaste vän och kollega Jennifer – en av de bästa grejerna med bloggandet är alla underbara människor jag lärt känna.

Min nyaste vän och kollega Jennifer – en av de bästa grejerna med bloggandet är alla underbara människor jag lärt känna.

Tre bra saker med bloggandet

Alla vänner & nätverket. Jag har träffat så otroligt många bra människor tack vare bloggen. Många av dem har blivit nära vänner och viktiga för mig. Bland annat Charlotte, JenniferLina och Malin har jag lärt känna via bloggen – och är säker på att det blir många många fler i fortsättningen. 

Ett eget inspirationsforum. Det här är min kanal där jag får och kan skriva vad jag vill. Jag vill gärna dela med mig av min skrivresa och inspirera och uppmuntra andra. Om jag ens inspirerar en människa med bloggen har jag lyckats.

Ett arkiv på mitt liv. Jag skriver inte dagbok och har ett otroligt uselt minne. Därför älskar jag att kunna scrolla bakåt i arkivet och läsa gamla inlägg. Om jag nån dag ska skriva memoarer (haha, osannolikt) kommer den här bloggen att vara en guldgruva!

En annan bloggkompis, Charlotte, som blivit ett viktigt stöd i mitt skrivande. Vi läser varandras manus och peppar och hejar. Så otroligt viktigt!

En annan bloggkompis, Charlotte, som blivit ett viktigt stöd i mitt skrivande. Vi läser varandras manus och peppar och hejar. Så otroligt viktigt!

Det var överraskande svårt att formulera sig i det här inlägget. Det är ju många många många saker som är bra, men vad ska jag lyfta fram och hur? Inser än en gång hur lycklig jag verkligen är över min frilanstillvaro. Det finns dagar då jag är trött på att vara min egen chef, men nästan alla dagar älskar jag att det är jag och mina planer som gäller.

Nu ska jag passa på att skicka utmaningen vidare till tre kvinnor jag beundrar: Lina, Ellen och Daniela. Jag ser fram emot att läsa vad ni svarar!

0

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »