fbpx

Inleder december med jobb jobb jobb

Ännu för några veckor sedan sa jag att “december ser rätt lugnt ut, jag har inte så mycket då”. Nå som det kan (och brukar) gå så har jag plötsligt fått en massa olika uppdrag och känner stressnivåerna stiga, men nog ska jag väl klara av den här veckan också? Efter det borde det vara bara en vecka till med mycket jobb och så lite lugnare tempo mot jul, men vi får väl se hur det blir sen när julen närmar sig! Här kommer i alla fall veckans planer:

Måndag:
Frukost på kontoret, översättning/copywriting av en grej, lunch på Espresso Edge i Kronohagen, möte med en ny uppdragsgivare och ett antal intervjuer med uppdragsgivarens kund på eftermiddagen. Match på kvällen.

Tisdag:
Morgonyoga på kontoret, korrekturläsning av en broschyr jag jobbat med i höst, en telefonintervju samt börja på en översättning. På eftermiddagen är det tänkt att vi ska ha en örhängsworkshop på kontoret (ifall folk har tid att delta).

Onsdag:
Två telefonintervjuer, översättning och skriva artiklar. BodyCombat på kvällen (för första gången på fleeeera veckor!!).

Torsdag:
Finlands självständighetsdag och nationell helg för “normala” arbetare, jag måste antagligen jobba en del men hoppas på lugnare tempo. Borde läsa igenom mitt manus en gång till, blev typ “färdig” med redigeringen i fredags.

Fredag:
Översättning, skriva klart halvfärdiga artiklar och överlag se till att jag gjort det jag behöver göra. Och så det roligaste: den första “riktiga” träffen med min mentoreringsgrupp!

Lördag & söndag:
Sushijul med mitt gymnasiegäng med secret santa och allt, ett 15-årskalas och så en bloggträff.

Bra text för veckan: Allt är färdigt; det måste bara bli gjort. Foto: Unsplash.

Bra text för veckan: Allt är färdigt; det måste bara bli gjort. Foto: Unsplash.

Ja ja, blir inte en tråkig vecka det här heller, utan full rulle såsom det varit så gott som hela hösten. Just nu är jag så otroligt nöjd över att jag inte gjorde något under hela helgen. Behövde verkligen en lugn helg. Bäst är så klart att jag har en kille som lagar både frukost och middag och skjutsar mig hit och dit. <3

Hur ser din vecka ut? Har du också fullt upp? Brukar ju vara så för många att “allt” måste bli färdigt till julen för att … ja liksom varför? Klart att det finns deadlines för en orsak, men ibland undrar jag om det är livsviktigt att det mesta måste avslutas just före jul. Men å andra sidan är det skönt att kunna släppa allt och fira i lugn och ro utan att ha tusen saker snurrande i huvudet.

Nu ska jag iväg på möte och sen är det full steam ahead hela resten av dagen!

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »