fbpx

Kaosveckan

I buss på väg mot Tavastehus. Att vakna 6.30 är inte speciellt kul, men uppenbarligen går det också!

I buss på väg mot Tavastehus. Att vakna 6.30 är inte speciellt kul, men uppenbarligen går det också!

Kaosveckan håller på att kulminera. I dag när jag kom hem från Tavastehus åt jag lunch på en restaurang i centrum, skrev klart en artikel och gjorde de intervjuades ändringsförslag till en annan artikel och skyndade iväg på dagens andra intervju. Väl framme på Svenska litteratursällskapet insåg jag att jag hade glömt mina häften/anteckningsblock på restaurangen! Så jag fick börja intervjun med att be om nåt att anteckna på. Kände mig som ett fullblodsproffs, ehe.

I morgon ska jag “bara” skriva två artiklar och göra en telefonintervju + att jag så klart har en hel del grejer på hög jag kunde göra, men det får antagligen vänta till nästa vecka. Så galet att så gott som allt händer just en och samma vecka. Men jag räknade just att jag för den här veckans arbete kan fakturera närmare 3000 euro, vilket är helt sjukt. Det är liksom mer än vad jag fakturerat flera månader i år (ja, livet som frilans innebär verkligen inga särskilt stabila inkomster). Nästan 3000 på en vecka är nog nåts sorts personligt rekord. Visserligen har jag också intervjuat över 20 (!) personer när veckan är slut, så kanske helt okej.

Det intressanta är att jag trots allt jobb inte jobbat mer än sex timmar i medeltal per dag hittills. Eftersom jag trackar min arbetstid med hjälp av Toggl har jag koll på hur mycket jag jobbat (så intressant arbetsverktyg, ska definitivt blogga om det här asap). Så om vi bara ser på faktiska arbetstimmar den här veckan är det ju inte så mycket, eller mindre än “vanlig” arbetstid, men jag är ändå helt slut. Själv förespråkar jag sex timmars arbetsdagar (med full lön), jag tror det skulle göra mycket gott, men nu är jag för trött för att börja argumentera för det. Så det får väl också bli ett inlägg nån gång senare när hjärnan fungerar.

Screenshot på veckorapport från Toggl.

Screenshot på veckorapport från Toggl.

Läsvärda blogginlägg skrivna av andra

Tills jag klarar av att formulera nåt smartare slussar jag dig vidare till ett antal bloggkollegor som levererat tankar jag håller med om och skulle vilja fortsätta diskutera. Eller ta fasta på ur min synvinkel och argumentera och kommentera.

Så många bra och tänkvärda inlägg alltså! Tur att andra levererar smarta inlägg samtidigt som min hjärna blir mer mos för varje dag som går. Som tur är det fredag i morgon och jag har bokat in massage, slår på stort med 1,5 timme, aah! Min kropp kommer att tacka mig. Och efter det ska jag köra iväg till lande och får vara ledig på lördag, på söndag blir det veckans sista intervju. Men jag lär väl överleva den här veckan och är tacksam över att nästa vecka inte är alls lika galen. En vecka orkar jag i den här takten, men att hela tiden hålla på så här? Nej tack!

Fun fact: har ett tvångsmässigt beteende. Varje gång jag går förbi Domkyrkan i Helsingfors måste jag ta en bild.

Fun fact: har ett tvångsmässigt beteende. Varje gång jag går förbi Domkyrkan i Helsingfors måste jag ta en bild.

0

4 svar

  1. Vad roligt att få vara med i den här elitlistan! (och jag hatar inte personliga berättelser, de ÄR viktiga, det är sammanhanget jag efterlyser).

    1. Haha, men du hör väl till den finlandssvenska bloggeliten! Om det nu finns nån sån. Men ja, jag fattar vad du menar. 🙂

  2. Hoppas söndagens intervju ger dig energi 😉 (och vill du ha riktigt mos så kan du plocka äpplen med dig hem 😊 dom ruttnar bort här..) Här ska städas hönshus och gård hela morgondagen 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

skriva

Vi har en litterär agent

Redan ifjol sa Anne att vi ska testa på att skicka deckaren till en litterär agent innan vi skickar till förlag. För ett par år sen hade jag kontakt med en svensk agent för min chicklit (den som

Läs mer »
drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »