fbpx

Flower workshop på kontoret

P1040159.jpg

Om jag funderar på alternativa karriärer är varken blombindare eller blomsterhandlare inget jag ska satsa på (i motsats att bli skogshuggare då). I dag hade vi en blomworkshop på kontoret som fredagens after work och jag anmälde mig så klart, för vem gillar väl inte blommor?

Nu visade sig att blommor är vackra, men att jag absolut inte ska göra något annat än se på dem. Jag hade faktiskt ingen aning om att det kunde vara så här svårt att få ihop en snygg blombukett. Så klart går det att mixa blommor i en vas, men nu var tanken att vi också skulle binda ihop vår bukett. Vi fick en kort intro men slängdes vi ut till hajarna (ja så kändes det, haha).

P1040104.jpg

P1040168.jpg

Ett tomt vinglas (det är jag i alla fall bra på) och min bukett.

Ett tomt vinglas (det är jag i alla fall bra på) och min bukett.

Jag började om flera gånger och slutresultatet blev väl kanske inte så extraordinärt. Först tyckte jag att det blev riktigt fult, men kanske det blev helt okej ändå. Och i stället för att jag skulle ha känt att det var lugnande att pyssla med lite blommor kände jag bara hur blodtrycket steg. Det här kräver otroligt mycket tålamod – och tålamod är ju inte precis min starkaste gren.

Mindfulness kan upplevas på flera olika sätt tror jag och uppenbarligen ska jag inte binda blombuketter eller rita i målarböcker. Förra helgen målade jag nämligen lite i min vuxenmålarbok och blev mest frustrerad. Det blev fult och jag tyckte int att det var speciellt roligt? Däremot har yogan på ett märkligt sätt börjat fungera för mig och det är jag så glad över.

P1040117.jpg

Nu blir det en lugn kväll hemma och i morgon är det dags för säsongens första match och på kvällen ska jag träffa en kompis jag inte sett på länge. Hoppas du har en rolig och avslappnande helg framför dig!

Vad gör du för mindfulness? Pyssel, yoga eller nåt helt annat? Eller inget alls? Själv känner jag att min allra bästa mindfulness sker på handbollsplan och det är säkert största orsaken till att jag inte slutat spela. Så hurra att jag får spela i morgon!

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »