fbpx

Jobb och icke-jobb

Hösten 2017 jobbade jag mer än kanske någonsin i mitt liv. Åtminstone har jag aldrig känt mig lika trött som strax innan jul. Jag ville bara sova, sova, sova. Nu efter nästan två veckor vila och knappt nån tid framför datorn börjar jag känna att åtminstone lite av energin återvänder.

En hektiskt jobbhöst har nu bytts ut mot något som antagligen blir en mycket lugnare vår. Efter att i fem år ha jobbat halvtid med Addeto är projektet nu avslutat. Det känns ganska tomt men samtidigt är jag förväntansfull – nu har jag tid att göra annat och framförallt hoppas jag på att ha mer tid att skriva.

Samtidigt som Addeto slutat har också LittSkap slutat, jag har avgått från en förenings styrelse och ska avgå från en annan och så har ju också mitt år på Debutantbloggen tagit slut. Jag hoppas verkligen att 2018 blir året då jag jobbar om inte mindre så åtminstone smartare och verkligen funderar på vad jag vill lägga min tid på.

Jag hoppas på många dagar med kaféskriv!

Jag hoppas på många dagar med kaféskriv!

En viktig del av det är att bli ännu bättre på att vara ledig. Den här tiden i fjol satt jag på ett flyg mot Buenos Aires och hade mitt livs kanske bästa semester. Jag kan inte minnas att jag nånsin i vuxen ålder känt mig lika utvilad som i Argentina. Om knappt tre veckor ska jag sätta mig på ett flyg till Mexiko och ser så otroligt mycket fram emot det. Värme, sol, vila och tid att läsa böcker. Och så lite hångel på det – åker alltså inte ensam!

Att åka iväg i januari känns perfekt, men jag är glad att jag i år åker först om några veckor. I fjol kändes det nämligen otroligt svårt att komma i gång med jobb och rutiner, men jag hoppas jag hinner få en bra rytm, sen blir det två veckors semester och så full steam ahead när jag väl är tillbaka i Finland.

Och som sagt ska den här bloggen få myyyycket mer kärlek. Känns också som ett bra sätt för mig att fundera på vad jag gör och varför. I fjol fick jag en hel del nya uppdragsgivare och en del nya utmaningar som jag hoppas får en fortsättning i år. Jag har också en massa idéer som jag aldrig hinner förverkliga, men kanske i år?

En klassisk årssammanfattning om 2017 är också på gång – men är det nåt speciellt tema du önskar att jag ska skriva om? Jag har åtminstone två skrivrelaterade frågor obesvarade, men det kommer, jag lovar! Men om det finns nåt du gärna vill läsa om på bloggen är det bara att hojta till!

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »