fbpx

Limbo

Den här sommaren har varit märklig. Och precis så där som det brukar så blev den inte som jag hade tänkt mig. För tre veckor sedan skickade min redaktör och jag Vad heter ångest på spanska? till tryckeriet och efter det har jag gått igenom ungefär alla känslolägen som finns.

Jag har varit otroligt glad, stolt, euforisk och lycklig. Men jag har också känt mig otroligt nere, inte haft lust på så mycket och bara känt mig tom. Jag har försökt ta tag i redigeringen av Nationen men det går inte. Jag har försökt semestra men det har jag inte heller gjort med så stor framgång. Det händer hela tiden något i huvudet jag kan inte riktigt kan greppa.

Det är en märklig känsla att släppa ett projekt en jobbat med i 4,5 år. Den där romanen har funnits så himla länge i mitt liv. Drömmen om att skriva en bok har funnits ännu längre. Och nu finns en roman men ändå inte. Boken existerar men inte i sin fysiska form och de senaste veckorna har jag befunnit mig i ett limbo.

Fick storhetsvansinne och beställde en massa vykort. Är ju världens snyggaste omslag!

Fick storhetsvansinne och beställde en massa vykort. Är ju världens snyggaste omslag!

Märkligt nog har jag inte fått nån ångestattack och velat dra tillbaka hela boken, ändra någon mening eller så. Inför själva boken känner jag mig faktiskt lugn och stolt. Den är så bra den kunde bli. Men ändå känns det konstigt.

Så just nu väntar jag på att jag ska få ett meddelande om att boken är färdig. Att jag får rusa iväg till förlaget eller tryckeriet för att få hålla i boken. Jag ser fram emot att den snart finns i affärer, i händerna på livslevande människor, att den kanske snart dyker upp på sociala medier, att folk skriver om boken. Att folk läser.

Det är ju därför jag skrivit – för att andra ska få läsa. Och jäklar vad jag längtar efter det. För det är då en bok verkligen blir till. I läsupplevelsen. Fram tills dess hänger jag runt i mitt limbotillstånd och försöker leva så normalt det går. Men ibland kommer jag ihåg att jag faktiskt skrivit en bok och blir lite så där wow. Jag har sagt det hundra gånger, men jag kommer inte att fatta det förrän jag får hålla i boken. Min bok. Wow.

Är du intresserad av ett litet smakprov kan du läsa de 30 första sidorna eller lyssna på mig som läser in de två första kapitlen. Och så hoppas jag att du blir sugen på att läsa mer. Boken finns också att beställa – vill du få boken signerad kan du köpa den direkt av mig, eller så köper du till exempel via Adlibris (finns både på svenska och finska Adlibris) eller Bokus.

P.S. Så småningom ska jag försöka väcka bloggen till liv efter denna sommardvala. Snart börjar det ju hända allt möjligt roligt som jag absolut vill dokumentera här på bloggen!

6 svar

    1. Tack Jennifer! Vad glad jag blir! Och hoppas att du gillar starten och fortfarande vill läsa mer!

  1. Förstår att allt känns lite upp och ner, det är ju så himla stort! Ser så fram emot att läsa din fina bok och få fira dig på lanseringspartyt. Det blir bra det här Kugge! promise.

    1. Åååh tack Lina! <3 Får helt enkelt se till att både party och bok blir great success!

  2. Apropå att vara nere, det är ju inte ovanligt med en släng av postprodultions-depression när man avslutat ett stort projekt… Som att skriva en bok…

    1. Tack Camilla! Jag har fått inse efteråt, att det påverkat mig rätt så mycket. Vilket ju så klart är förståeligt, speciellt eftersom jag jobbat med texten i 4,5 år (!!). Ser fram emot nästa fas nu! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Välkommen till min nya sajt!

Hej, Kugge här. Kugge som skriver. Du kanske inte längre minns mig för det är så länge sedan jag skrivit något (om vi med något avser den här bloggen). Så länge att jag knappt själv minns hur det

Läs mer »