fbpx

Sexårscykeln

Jag vet inte riktigt varför men jag har insett på sistone att jag försöker hitta mönster i mitt liv. Att vissa grejer sker med vissa mellanrum och då betyder det att x tid framåt händer nåt bra/dåligt igen. Det här är ju total och fullständig nonsens men jag känner mig lite lugnare i själen när jag ser de stora sambanden och liksom kan förklara mitt liv (hej hej, flummarn här!).

Nåja hur som helst så insåg jag mitt i alla studentfestligheter och annat att mitt liv går i en sexårscykel. Så här har mitt liv sett ut de senaste 18 åren:

 • 1999 gick jag ut lågstadiet. Min mumi ville bjuda mig på lunch på restaurang Kappeli och jag minns att det kändes extra högtidligt att få äta finlunch och bli firad för mina sex första skolår.
 • 2005 tog jag studenten och det kändes som om alla dörrar stod öppna för framtida möjligheter.
 • 2011 blev jag politices magister och högtidligt promoverad på Helsingfors universitets statsvetenskapliga promotion (bästa festen nånsin!).
 • 2017 debuterar jag som romanförfattare och uppfyller en långvarig dröm.
 • 2023 … ja vad händer då? Ingen aning. Kanske inget stort alls, kanske något jättestort. Kanske nåt jag lyckas klämma in i den här sexårscykeln?

Någon annan som har en tendens att försöka hitta mönster i livet? Snälla säg att jag inte är den enda, hehe!

På fredag kväll gick jag igenom Helsingforsnatten hem till Kronohagen där jag bodde då. Ett gäng killar trodde jag var en runaway bride, hehehe.

På fredag kväll gick jag igenom Helsingforsnatten hem till Kronohagen där jag bodde då. Ett gäng killar trodde jag var en runaway bride, hehehe.

0

2 svar

 1. Jag har försökt göra det, men oftast är mina intervaller för oregelbundna. 😀
  T.ex
  Klar vid lågstadiet 2001.
  Student 2008.
  klarade armén 2008 och började studera kort därefter.
  Blev "Klar" (=blev av med studierätten) 2016
  ….. Här är jag nu. 😀 Har inte ännu debuterat (lär väl knappast göra det, tror jag), är påväg att flytta norrut…

  1. Skönt att höra att jag inte är den enda! 🙂 Och det där med debuten är ju absolut inget en måste. Om jag förstår dig rätt skriver du för att du verkligen trivs med det. Men om du däremot vill bli utgiven hejar jag på dig och är säker på att det går vägen en dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »