fbpx

Skammen

I dagens inlägg på Debutantbloggen skriver jag om en grej jag funderat mycket på. Att jag tycker det är så himla kul att snart få sälja min egen bok och att jag hoppas det är många som vill köpa.

Samtidigt som jag skäms för det. Kultur ska väl bara existera, inte vara en marknadsvara? Jag ska väl inte hålla på och kränga min bok på folk?

Äh jag tror det bara är jante som spökar och viskar i mitt öra att jag ska skämmas när jag egentligen bara ska vara sjukt stolt. Jag vet ju det, men ändå känns det litelite pinsamt. Varför? Tar gärna emot en bra förklaring på detta!

På tal om att skämmas så läste jag i dag i mitt allra första råmanus för Vad heter ångest på spanska? och aj jestas så det var dåligt. Så sinnessjukt dåligt. Och extremt tråkigt. Nästan så det är svårt att tro att den gojan verkligen ska bli bok. Lärdom: nånstans måste en börja.

Något jag däremot INTE skäms för längre är selfies. Inte ens när jag poserar i fejkade glasögon jag införskaffat inför lördagens 30-årskalas!

Något jag däremot INTE skäms för längre är selfies. Inte ens när jag poserar i fejkade glasögon jag införskaffat inför lördagens 30-årskalas!

0

4 svar

  1. Klart du inte ska skämmas för att du vill sälja. Jag ser inget fel i det. Ditt inlägg i debutantbloggen var jättebra. Själv skulle jag gärna sälja rejält om jag lyckas få till det med att bli publicerad. Fast jag vill inte vara känd direkt. Inget Let´s dance för mig 😉 Jag får nog öva upp mina skills på att sälja in mitt skrivande. Får lära mig av dig som ju verkar grym på att göra det. 🙂

    1. Tack!! Blev så glad över dina ord. Kanske jag ändå gör nåt rätt? Säkert mest på grund av att jag faktiskt tycker att det är kul! 🙂

      Och jag fattar om inte alla vill vara med på Let’s dance, men jag är ju uppenbarligen inte som alla. 😀

  2. Du kan ju skriva en hur kickass bra bok som helst, men om ingen får höra talas om den…? Marknadsföring tänker jag är viktigt oavsett vad du producerar och säljer. Alltifrån mediciner till böcker liksom.

    1. Ja så är det ju och jag VET det. Därför fattar jag inte varifrån skammen kommer?! För jag skäms ju inte egentligen, men sen skäms jag för att jag borde skämmas. Gaaahh! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »