fbpx

En torsdag i livet/skrivet

Sen i går jobbar jag äntligen med Nationen igen. Jag har satt en inofficiell deadline för redigeringen den 5 maj. Då åker jag nämligen på en 11-dagar lång Europaturné för att hälsa på kompisar i Amsterdam, Hamburg och Berlin (megayay!) och tror jag vill ha en skrivpaus då.

I går började jag redigeringen med Mikael (en av tre huvudkaraktärer i romanen). Tanken är att mina kurskompisar på Litterärt skapande ska få kommentera några kapitel med honom under nästa kurshelg då det är min tur att ha textsamtal. Fastän det är tre veckor till kurshelgen måste jag skicka in texten i morgon så det var väl dags att börja då. There’s nothing like a deadline!

Jag har lite tvekat med att ta i projektet eftersom jag vet hur mycket jag behöver göra. Jag har ca 70 000 ord men mycket arbete kvarstår och jag har bävat inför det men det jag nyskrev/redigerade i går gav mig massvis med energi. Det kommer att bli så bra så bra. Nu är det ”bara” att redigera alla resterande kapitel, hehe. I dag har jag mest flyttat runt på kapitel och funderat på hur det blir bäst.

I dag hade jag också handledarträff för att en sista gång tala om mina antologitexter med min handledare. I stället för att ha en längre text har jag valt att ha tre kortare och en av de texterna har jag bråkat med sedan september.

Men vet ni. Nu är texterna klara! Och det känns så himla skönt. Alltså verkligen jätteskönt. Min handledare sa att jag ska vara stolt över mig själv för allt arbete jag gjort med den jobbiga texten och att jag också valt en form som passar mig. Vi har nämligen konstaterat att noveller på 10–15 sidor inte alls är min grej. 

Däremot verkar jag vara rätt bra på kortare texter enligt handledaren som överlag gillade mina texter, vilket kändes skönt. Det är också några kompisar som läst texterna och fått kommentarer som ”Lite du e queen of texts.” eller ”Alltså, så bra de är! Det märks att du är författare!”. Nu hoppas vi att läsarna tycker det samma!

Vår antologi för Litterärt skapande kommer alltså i höst så då får jag ställa två egna böcker i bokhyllan. Rätt stort ändå. Jättejättestort.

P.S. Har inte glömt frågorna jag fick i förrgår, svar är på kommande!

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »