fbpx

Omslaget är klart!

Vad var det jag skrev om de där topparna och dalarna? Dal i går, topp i dag för jag har nämligen fått se det färdiga omslaget och det blir så himmelens fint! Kan knappt vänta med att få dela det med er. Men snart, jag lovar!

upload.jpg

Än så länge får ni nöja er med mitt glada face och helt enkelt tro mig när jag säger att det blir jättefint. Jag tänker att jag måste trycka upp en massa fint jag kan dela ut sen.

Vykort! Planscher! Klistermärken! Bokmärken! Varför inte en hel klädkollektion?!

Okej, kanske inte kläder – förutom scarfen jag tänker beställa så fort manuset går i tryck och vi inte längre kan ändra på en enda mening eller ett enda kommatecken. Men ni fattar grejen. Jag är så ivrig, så himla himla ivrig. Och väldigt glad också.

Tryck gärna på hjärtat om du är nyfiken på boken (så vet jag att det är nån annan än mamma som vill ha den i sin bokhylla). Och passa på att fråga om det är nåt du undrar över. Allt känns ju rätt så självklart för mig, men det kanske verkar väldigt yrt utåt. Så shoot! Vad vill du veta om processen eller boken?

0

8 svar

 1. Anger ett förlag liksom en "orsak" till att de vill ge ut en bok? Kanske klumpig fråga, men du kanske förstår vad jag menar. I så fall, vilken är orsaken till att de vill ge ut just din bok?

 2. Jag undrar hur det går till efter att boken blivit antagen. Redigerar man (du) på sin fritid eller får man nåt förskott för att kunna redigera på arbetstid så att det går snabbare? Hur stor andel av skrivtiden skulle du uppskatta att redigeringen med förlaget tog? (Typ 50% före antagningen och 50% efter.) Hur mycket tid förväntar sig förlaget att du kommer att lägga på pr när boken är släppt? (Säkert olika, men hur är det för dig och vet du hur det "brukar" fungera?)

  1. Tack, jättebra fråga! Jag ska skriva ett helt inlägg om det så småningom! 🙂

 3. Jag blir bara så glad för din skull! 🙂 och ska bli intressant att läsa fortsättningen, och dina svar på frågorna här :)! Sen blev jag ju eld och lågor över scarfen med egen text… alldeles fantastiskt ju! Ha det gott!

  1. Ja alltså scarfen är så fin, så fin! Och härligt att du gläds med mig! 🙂

 4. Hej!
  Bidrar med frågor ett par dagar sent. 🙂

  Vad var det roligaste med att skriva den här boken?
  Hur fann du orken att skriva om boken så många varv? Hur lyckades du hålla "glöden" för karaktärer och berättelsen till liv mitt i allt harvande?

  Tack för en fin blogg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »