fbpx

Alltså snubbar

Jag har nu i några dagar testat en ny dejtingapp (för mig) där vem som helst kan skriva åt en. Det krävs alltså inte en match som på till exempel Tinder. Nå, jag har blockat kanske tjugo killar jag inte är intresserad av och inte vill ha fler meddelanden ifrån. Men i dag hände nåt jag aldrig varit med om tidigare.

En man skrev åt mig ungefär så här (fritt översatt från finska): Hej fröken journalist! Jag vet inte om du kan tänka dig ett liv utan för Ring 3 eller svara på mitt meddelande? Ja, jag bor på landet men om dagarna jobbar i jag i Helsingfors centrum. Vi skiljs åt av 40 minuter motorväg och jag kan gissa att du högst har en jopo (för svenskar: en finsk hipstercykel)? P.S. Det framgår inte ur din profil vad du är ute efter, glömde du att berätta det?

Jag tyckte meddelandet var lätt underhållande för liksom vem fanken skriver så där? Så jag svarade så här: För det första har jag bil och för det andra lönar det sig kanske inte att börja en konversation genom att fittas med personen i fråga. Jag tänker inte svara på fler meddelanden av dig.

Vad svarar han då? Jo så här: Vill du berätta vad som sårade dig i mitt meddelande? Jag tycker inte jag fittades alls. Jag kunde så klart säga att du är tjockare än medeltalet, men det förblev fortfarande oklart vad du är ute efter.

Alltså. Jag fattar inte att snubbar tror att det är okej att skriva sådär åt nån nånsin. Så jävla sjukt. Som tur är tar jag inte åt mig, men alltså vafan? VAFAN?

Och så vill jag bara säga grattis till alla normala män där ute – ni kommer inte att ha några som helst problem att hitta en trevlig tjej.

Så himla tråkigt att du idiotsnubbe tycker att jag är tjock, själv tycker jag att jag är fabulous!

Så himla tråkigt att du idiotsnubbe tycker att jag är tjock, själv tycker jag att jag är fabulous!

0

10 svar

 1. Alltså jag kommer och tänka på hela konceptet med "Negging". Jag har i min ägo Neil Strauss bok "Spelet", som ska vara delvis en biografi, delvis en handbok i hur man raggar upp kvinnor. Till mitt försvar kan jag säga att jag var 20 år då jag skaffade den. 😀
  Iallafall, där finns hela juttun om negging och redan då jag läste det åkte mitt ena ögonbryn upp i taket för det lät så korkat.
  Att man alltså skulle få en kvinna intresserad genom att förolämpa henne "på sätt och vis". Som just t.ex att säga "Normalt talar jag inte med (för feta / för stora näsor, whatnot) kvinnor, men i DITT fall kan jag göra ett undantag".
  Kanske jag är för kräsen och vill helst ha en kvinna som är smartare än så.
  Sen hjälper det ju inte att jag faktikst känner kvinnor som har sagt att det SKULLE funka på dem om någon typ körde med det på krogen.

  Sen detdär att "normala" män skulle hitta en tjej… Försökte vara normal tills 28 eller så och då blev jag trött på det och nu är jag bara galen istället. 😀

  1. Det blev kanske lite olyckligt formulerat när jag skrev "normala", med det syftade jag helt enkelt på folk som kan bete sig. Är själv i allra högsta grad onormal så där annars och föredrar alla gånger nån som är galen i stället! 😀 Men det är sååååå många som helt enkelt inte fattar hur de ska bete sig. Blir lika förvånad varje gång, fastän jag egentligen inte längre borde bli överraskad.

  1. Ja alltså jag skrev inte ut det i inlägget (don’t know why), men det handlar om OK cupid. Har hört några killar säga att det är en bra app, men både min kompis och jag har konstaterat efter några dagar att appen är en katastrof för tjejer.

 2. Det låter ju helt sjukt, men om det är jätte vanligt att män beter sig sådär så måste det ju finnas nånting i det. Antagligen är det en strategi som bygger på stora volymer och minimal input.

  Fråga nästa gång hur ofta det brukar nappa för snubben ifråga och, om han hänger kvar i diskussionen, vad han tror om kvalitetsoddsen för ett förhållande som får sin start på det sättet?

  1. Haha ja. Alltså var så otroligt confusing alltihop. Men det är väl nån grej med att börja med en diss? Fattar inte alls och det funkar nog inte så bra skulle jag säga … Eller kanske det kan funka på nån, men känns inte som att nåndera parten kanske då vill ha nåt seriöst?

   Jag slutade använda OK cupid ganska fort för att jag tyckte det var så otroligt störande att man kunde skriva åt vem som helst. På Tinder är det mer i stil med:
   "Hej"
   "Hej"
   "Vad gör du?"
   "Söndagshänger."
   "Vill du ligga?"
   "Eh nej."

   Vilket brukar leda till att snubben unmatchar ganska fort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »