fbpx

Nationen och nattliga infall

Egentligen hade jag tänkt blogga om frilansarens ekonomi men det känns som ett alldeles för tråkigt ämne en fredag så det får vänta till nästa vecka. I stället kan jag berätta att det går bra med Nationen.

Som jag skrev tidigare har jag tvekat att ta i projektet för att jag vet hur mycket som behöver göras, men nu är jag sjukt pepp. Det finns massvis med jobb kvar, men jag tror så himla mycket på den här idén och på mina karaktärer. De behöver bara lite mer kärlek så kommer det att bli hur bra som helst. 

Tidigare har jag redigerat alla karaktärer turvis, men nu tänker jag koncentrera mig på en åt gången för att få de dramaturgiska bågarna rätt. I går kväll när jag inte kunde somna ploppade det upp en massa idéer som jag så klart måste anteckna. Jag bestämde mig för att testa på röstmemo, men tja, det funkade inte riktigt som jag trodde i Keep-appen (laddade ner en ny app sen).

I dag har jag suttit i mitt nya favoritvardagsrum Tenho. De har mjuka soffor, spansk musik och sinnessjukt goda pizzor. Killen som jobbar i baren sa att han sett att jag postat bilder på Instagram och gav mig ett presentkort för två pizzor och två öl/vinglas som tack. Blev jätteglad – ger nån mig pizza och öl kommer jag naturligtvis att älska hen.

De mjuka sofforna och atmosfären har bidragit positivt – jag har nämligen skrivit ungefär 1000 ord och är lite nyförälskad i mitt manus. Jag vet att jag antagligen kommer att hata det om någon vecka, men just nu är det skoj, så skoj. Skönt också med såna skrivstunder.

Glad fredag! Vad ska du hitta på? För mig blir det mycket kompishäng, bland annat med Minna som jag inte sett sedan nyåret. Yay!

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »