fbpx

Varför jag bloggar

Jag har väl skrivit det flera gånger tidigare, men kan vara bra att påminna mig själv om det också. Jag bloggar för att jag vill dela med mig av min egen skrivresa och för att jag vill uppmuntra andra att ta tag i sina drömmar. Det känns extra belönande när jag får sådana här meddelanden:

”Kära Michaela, jag vill bara säga att du är en stor inspiratör. För mig som tragglar på med min första roman(baby) inget som man pratar om, du vet, men tack.”

Och just det här (och många andra kommentarer) får mig att orka blogga. Jag vill ju så gärna att andra ska hitta glädjen i det kreativa, att också andra ska våga förverkliga sina drömmar. Det är inte på nåt sätt lätt, men det är så himla belönande.

Okej, så nu skrev jag varför jag bloggar och nu vill jag gärna veta varför just du läser?

P.S. Är ganska nöjd över mitt inlägg på Debutantbloggen i går! Läs det, okej!

Dagens look när jag jobbade på kafé med en artikel för Addeto.

Dagens look när jag jobbade på kafé med en artikel för Addeto.

0

15 svar

 1. Jag tycker du lyckas väldigt bra med att dela med dig av både skrivglädjen och att uppmuntra andra till att vara kreativa – jag blir i alla fall alltid glad av att kika in här. Dessutom är det jätteinspirerande att följa din skrivresa!

 2. Jag läser för att jag blir glad av din blogg, känner mig inspirerad och peppad. Jag håller själv på att kämpa med ett bokmanus och kan verkligen behöva den peppen. Dessutom blir jag inspirerad till din attityd till livet över lag, gillar att läsa om folk som har drömmar och mål och vågar uttrycka dem. Tack för en fin blogg!

 3. Jag följer den för att jag tycker skrivresan är intressant. Du är personlig och öppen med dina drömmar på ett sätt som de flesta inte vågar vara av rädsla för att misslyckas. Men du visar att misslyckandet inte är definitivt, utan att träget arbete faktiskt kan ge resultat. Du är beviset på hur hårt jobb är en stor del av författarbegåvningen. En viktig påminnelse för oss alla, även om det inte är just skriver man gör.

 4. Jag tror jag läser din och andra skrivbloggar för att få perspektiv. Känns som att det konkretiserar mycket som far genom ens huvud när man sitter och ska omarbeta sitt bokmanus utifrån positiva refuseringar och lektörsutlåtanden 🙂

  1. Jo alltså stödet av andra skrivbloggare är ovärderligt! Att få läsa om andras skrivresor har hjälpt mig så otroligt mycket. Kul att du Marie har glädje av bloggen! 🙂

 5. Hej! Jag hade hört dig på radio tidigare (i bilen) och mindes namnet när en bekant hade gillat nåt du skrivit/fotat på fb. Tänkte jag ville kolla vad du bloggar om, och har "fastnat"… måste kolla då och då. Själv drömmer jag bara. Du förverkligar :). Men jag vill läsa dina funderingar… :).

  1. Tack för din fina kommentar! Så roligt att du fastnat och att du gärna återkommer! Och vet du, det värsta som kan hända om du tar ut texterna från skrivbordslådan och skickar in är att du blir refuserad. Är du det minsta lilla intresserad ska du absolut skicka in!!

 6. Hej! Jag läser för att jag gillar att följa din resa som frilansare och författare och dessutom skumpaörhängesdesigner (heter det så :)? Till favoritinläggen hör de om mål och drömmar, tex när du tipsade om Your Best Year Yet, om ditt företag, frilansande, och skrivande. Tyckte mycket om podcasten med dig och Malin, den perfekta mixen av fakta och personligt när det gäller att ha företag och väldigt inspirerande. Till favoritinslagen där hörde det om hur man introducerar sig (hur svårt?), att sätta mål, hisspitch och allt med internettips. Jätteinspirerande!

  1. Glömde en sak! Du och andra finlandssvenska bloggare/skribenter har verkligen öppnat mina ögon för det finlandssvenska och du får gärna skriva mer, tipsa om författare mm som du vill att vi ska få upp ögonen för, osv! Och visa gärna lite bilder från hur det ser ut i Finland, olika städer du reser till tex, har inte varit där än!

   1. Tack Anna för dina fina kommentarer! Blir så glad över att du gillade podden! Den var jätterolig att göra (men också överraskande arbetsdryg). Men 20 avsnitt är ju inte helt fy skam! 🙂

    Jag har funderat att jag borde skriva nåt slags introduktion om finlandssvenskar på Debutantbloggen – tänker att det där kan nå en större skara svenskar! Och bilder är det säkert enklast att följa med via Instagram, via mitt konto eller andra finlandssvenskars! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »