fbpx

Modell för en dag

När vi var klara med fotograferingen måste jag ju knäppa några selfies också. Sällan en har tillgång till så fint ljus och så snygg och ren bakgrund.

När vi var klara med fotograferingen måste jag ju knäppa några selfies också. Sällan en har tillgång till så fint ljus och så snygg och ren bakgrund.

I dag var det dags för den stora dagen – fotografering av författarporträtt! Som det kanske märkts så har jag gått helt bananas inför och stressat över kläder, smink, hår och allt mellan himmel och jord. Oftast bryr jag mig inte så mycket om hur jag ser ut, så jag måste väl ta igen för alla de där sunkiga hemmadagarna.

Jag var också rätt nervös inför fotograferingen men aj jestas så det var roligt! Niklas som fotograferade mig var otroligt proffsig och jag kände mig genast avslappnad i hans sällskap. Vi började med att fotografera några bilder på mitt favoritkafé IPI och gick sedan till hans studio för att ta fler bilder. På vägen till studion stannade vi och fotograferade några bilder i det vackra och våriga vädret.

I studion bytte jag om från kjol, vitt linne och min blå jacka till min Marimekko-klänning. Sen fotade vi massvis med bilder ur olika vinklar och jag kände mig verkligen som en stjärna. Inget snabbt knäppande av bild, verkligen inte. Vi höll på i sammanlagt två timmar. Efteråt var jag så hungrig att jag nu undrar hur fan modeller klarar av att vara så smala?

Slutresultatet borde jag få se senare i veckan men det jag såg i den lilla rutan i kameran såg redan lovande ut. Överlag kände jag mig väldigt uppskattad och sedd under fotograferingen. Niklas visade hela tiden bilderna för mig och kollade att jag var nöjd. Jag fick själv också komma med idéer och förslag. Najs!

Jag hade ju redan lekt med tanken att eventuellt ge ut bokjäveln själv, men jag måste erkänna att det känns otroligt bra att få jobba ihop med Förlaget. Det finns alltid någon jag kan fråga och det är någon annan som har koll på viktiga saker såsom fotografering, omslag, baksidestext och marknadsföring. Det är självklart att jag vill och kommer att vara en del av allt det, men att inte behöva göra det ensam är ren och skär lyx som jag verkligen uppskattar.

Jag måste faktiskt knipa mig själv med jämna mellanrum för att påminna mig om vad som är på gång. Min debutroman kommer i höst, iiih!

Måste knäppa en bild när jag gick hem (via butiken!!). Så himla fint ljus i dag.

Måste knäppa en bild när jag gick hem (via butiken!!). Så himla fint ljus i dag.

0

6 svar

  1. Ah fattar att du måste nypa dig i armen hela tiden, vilken dröm! Blir ju också så konkret med fotograferingen och allt! Njut av alla förstagångs-grejer, när du ger ut din tionde roman när du är 50 kanske det inte känns lika huisigt mera 😀

    1. Haha kanske ja. Fotografen sa att vissa äldre författarherremän inte låtit honom knäppa bilder i mer en fem minuter: "du har din bild nu". 😀

      Men iiihh allt är nog megaspännizzz!! Tack Smulkki för pepp! Och skönt att du räknar med att det kommer roman nummer tio också!

    1. Många gånger under de senaste åren har det verkligen känts som "bokjäveln". :’D Men tack Hanna! <3 <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »