fbpx

Plötsligt en idé

Snart behöver jag ett liknande system för att sortera alla idéer och tankar. Foto: Unsplash.

Snart behöver jag ett liknande system för att sortera alla idéer och tankar. Foto: Unsplash.

Jag har ju inte precis brist på saker att göra. Jag jobbar med korrigeringar i Vad heter ångest på spanska?, jag borde göra en ordentlig redigering av Nationen och är otroligt nyfiken på mitt chicklit-manus jag skrev under NaNoWriMo. Jag har inte tittat på texten sedan den 30 november och det kan verkligen vara vad som helst (antagligen är det ganska dåligt).

I går fick jag en ny idé. En idé som jag för en gångs skull tänker hålla tyst om. Normalt babblar jag vitt och brett om mina idéer, men inte den här. Kan avslöja så mycket att det inte är en skönlitterär bok.

Nu funderar jag om jag ska hinna. Om jag ska våga. Nå, skapade i alla fall ett nytt Scrivener-dokument på datorn. Bara för säkerhets skull. Det kunde ju bli ett hobbyprojekt. Eller nåt.

Eller okej. Jag vill verkligen börja skriva på det och se om det kunde bli nåt (egentligen är jag säker på att det skulle det), men när ska jag hinna med allt? Nåja, det goda med goda idéer är att de sällan har ett bäst före-datum och vill jag så kan jag.

H: skrivnarkomanen

P.S. I morgon skickar jag mitt nästa inspirationsbrev och det ska handla om idéer. Prenumerera på det om du inte redan gör det!

0

6 svar

 1. Det gäller att skynda sig och spara idéerna när de dyker upp! De kan bli något riktigt bra- när man hinner ta tag i dem… Har själv en massa plastmappar med olika idéer. Men en sån där byrå skulle man gärna ha och stoppa in dem i… 🙂

  1. Mappar med idéer låter bra! Och den där byrån är ju drömmen! Varje karaktär kunde ha en egen låda, hehe!

 2. Haha, jag förstår som du förstår precis vad du menar 🙂

  Vad kul det låter med en icke-skönlitterär idé! Jag och Liv från bloggen Lugn.Det ordnar sig. har ju ett gemensamt skrivprojekt som också är icke-skönlitterärt, och jag kan säga att det är väldigt uppfriskande! Och jag tänker också så här med alla idéer man får men inte hinner med: att det är ganska underbart att ha så mycket bra idéer som bara ligger och väntar på den dag när man har tid och lust att sätta igång med dem. Det gör att jag känner mig rik, och liksom, trygg. Jag vet att jag alltid kommer att ha något att skriva.

  1. Ja alltså idéer gör en verkligen rikare! Tänk om det skulle komma en dag då en inte hade något att skriva?!

   Fast jag tror ju som sagt att skriv föder skriv. Ju mer en skriver desto mer vill en också skriva. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »