fbpx

Semesterfirarn

Under den här resan har jag än en gång funderat på vad en semester eller en resa ska innebära. Ska en hinna uppleva så mycket som möjligt? Ska en vila? Ska en planera eller ta dagen som den kommer? Ofta kan jag känna en stress över att jag inte upplever tillräckligt. Vad fasen det nu sen betyder. 

Väldigt nöjd med poolen och hostellet överlag. 

Väldigt nöjd med poolen och hostellet överlag. 

Det är väl nån sorts FOMO – fear of missing out. Jag åker hem och nån frågar om jag besökt ställe x och jag tittar snopet ner på mina fötter och svarar nej, jag visste inte att det fanns ett sånt ställe. Och då känns det ju som att jag missat nåt viktigt. Helt jättedumt att tänka så, eller hur? Men jag är knappast den enda.  

Vissa stunder under den här resan har jag också känt att jag inte maxat tillräckligt. Att jag missat nåt. Men vet ni, nu är det slut på det. Det är ju trots allt min resa och allt jag gjort hittills har varit hur bra som helst. Jag har också haft bra tur i och med att jag träffat så bra människor.  

Tre sekunder av ära och berömmelse när Mark Levengood svarar på ens tweet. 

Tre sekunder av ära och berömmelse när Mark Levengood svarar på ens tweet. 

I går morse kom jag till Mendoza (precis som Jonas Gardell och Mark Levengood). Jag bor på ett hostell som jag var lite tveksam till inför men som har visat sig vara hur bra som helst. Har träffat underbara människor – i går kväll lagade vi mat tillsammans och jag introducerade konceptet avokadopasta till dem (bara lovord!). I morgon ska vi cykla tillsammans runt till olika vingårdar. 

upload.jpg

I dag har jag hängt hela dagen iklädd bikini vid poolen. Alltså hela dagen. Jag har läst igenom hela mitt manus (det är bra, jag kan uppenbarligen skriva, lika stor chock varje gång) och jag fick just en mojito i handen. Så en mer perfekt semesterdag kan väl en inte ha? 

Dagens lunch blev en vegetarisk hamburgare. Mycket god sådan. 

Dagens lunch blev en vegetarisk hamburgare. Mycket god sådan. 

0

10 svar

 1. Låter perfekt! Och jag vet så vad du menar, anmäler mig som kandidat till queen of FOMO! Oftast vill jag vila massor på mina resor, men kan inte slappna av i det eftersom jag ju borde uppleva och göra en massa.

  1. Haha ja paradoxen där. En är ju inte utvilad om en hela tiden ränner runt och upplever… Men nu har jag varit rätt okej på att ta det lugnt! 🙂

 2. Vad jag känner igen det! Bara nu i helgen när jag var i Stockholm kände jag att åh jag vill hinna gymma på hotellet, gå till deras spa och besöka hela Stockholm… Särskilt det där med att bo på fina hotell kan stressa mig, för det känns som en waste att hänga på hotellet när man är i en spännande stad, samtidigt som det känns en waste att INTE hinna nyttja hotellets alla fördelar… Lite moment 22 över det hela 😉

  1. Ja håhå. Ibland önskar en mer än 24 timmar i dygnet på en resa för att hinna slappa OCH göra allt det andra!

 3. Låter som att du har en alldeles fantastisk resa! Jag följer ivrigt med allt du lägger upp.
  Jag hade själv så bad FOMO i höstas när jag var utomlands att jag låg däckad i feber… Men sen igen var mina resor arbetsresor, så det var med skräckblandad förtjusning jag reste iväg. (Ska skriva om det i bloggen i något skede…)

  1. Neej vad jobbigt med feber! 🙁 Men kul att du följer med resan, känner mig som den där jobbiga släktingen från 80-talet som ska visa 300 diabilder från sin vecka på Teneriffa och ingen bryr sig, men jag verkar ha fel! 🙂

 4. Ah, inte stressa, bara ta det lugnt! Jag brukar sätta upp några grejor jag vill se och uppleva, inte för många. Man hinner ändå aldrig se allt. Sedan brukar jag ha gott om tid att ta mig an spontana saker och sådant som dyker upp. Brukar vara minst lika givande. På tal om mojito; maté har du kanske provat på men ytterligare Fernet Branca + cola och massor med is är nästan en nationaldryck i Argentina. Spännande att följa din fortsatta resa.

  1. Haha ja vad är grejen med Fernet Branca?? Den här gången har jag verkligen tagit det lugnare än vanligt. Nu slappar jag i Mendoza och har det så bra så bra. 🙂

 5. Jag tror att tricket är en tillräckligt lång semester (hur långt det nu sen är. kan säkert variera) så att en har tid för både slappande och göra saker och har tid att "stressa ner" eller komma i semestermode.

  1. Jo, en vecka i Argentina skulle bara göra mig ledsen. Mest på grund av att resan hit är så lång så det lönar sig att vara så länge en kan. Då hinner jag också slappa mellan varven.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »