fbpx

Det kommer aldrig bli som förr

I dag har jag varit singel i fyra månader. I början av sommaren ville jag bara att tiden skulle rusa iväg, att det skulle bli höst och att distansen skulle växa sig så stor att allt det som gjorde så ont då inte skulle göra lika ont längre.

Nu har det då gått fyra månader. På ett sätt har tiden gått fort, på ett sätt inte. Men tiden har gått och jag mår miljontals gånger bättre än då när jag mådde som sämst. En grej som hjälpte mig och som jag googlade fram var och varannan kväll för att klara av allt var Sandra Beijers lista med 19 punkter över hur en kommer över någon.

En av mina selfies med Sandra. Hon var så himla härlig!

En av mina selfies med Sandra. Hon var så himla härlig!

I fredags köpte jag Sandras nya bok Allt som blir kvar på bokmässan och hörde ett seminarium som hon deltog i. Efteråt hade jag chansen att snacka en stund med henne. Jag berättade att jag googlat fram listan en miljon gånger i sommar efter att mitt förhållande tog slut. Jag blev så rörd att jag började gråta, men Sandra var bara så otroligt snäll och gullig och sa att allt kommer att bli bättre, så mycket bättre än tidigare. Sedan insisterade hon på en kram. Alltså!

Jag har ju hela tiden vetat att det ska bli bättre och det är redan så mycket bättre. Fyra månader känns både kort och långt. På ett sätt är jag ju inte längre samma människa som då men ändå är jag det. Oberoende så har jag massvis med nya insikter i bagaget som jag hoppas leder mig rätt i fortsättningen. Om inte annat så har jag i alla fall massvis med skrivmaterial, haha.

Har funderat på att skriva en egen överlevnadslista, vad tror ni om det?

0

4 svar

    1. Ja hon var alldeles underbar och så peppig när jag typ snorade ner hennes kläder (nej, det gjorde jag inte riktigt, men ändå). 🙂

  1. Åh, vad fiiiint att få träffat Sandra! Å jaaa, den listan är så mycket mer än guld värd <3 Vet inte hur många gånger jag själv läst den efter det tagit slut med mina ex.
    Jaa, Lalehs nya!! <3

    1. Ja alltså den listan!! Helt bäst. Kom ihåg att den fanns och googlade den typ direkt när det tog slut.

      Och Lalehs låt är alldeles underbar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »