fbpx

Hitta rätt sammanhang

Vad du än vill göra tror jag att det är otroligt viktigt att du hittar ”rätt” människor att hänga med. Och med rätt pratar jag om likasinnade. Ni är intresserade av samma saker och orkar prata och prata och prata om just det ämnet.

Nu är ju människan inte enkel och kan alltså gilla många olika saker. Jag gillar bland annat handboll, feminism, skrivandet, att ordna fest, skumpa, läsning, matlagning och bakning och tusen saker till. Alla mina vänner gillar inte 100-procentigt samma saker som jag (och tur det, skulle annars bli lite konstigt tror jag).

Men just därför tror jag att det är viktigt att hitta rätt sammanhang för rätt grejer. Den kommande helgen kommer jag att få vara i ett av mina skrivarsammanhang på Litterärt skapande. Där får jag prata prata prata och mitt skrivande och sen skriva skriva skriva utan att nån tycker att jag är konstig.

I går hade jag bloggträff med Jennifer där vi snackade SEO (search engine optimization), vilken typ av inlägg som funkar, hur vi tänker kring bloggen och så vidare. Jennifer uppmanade mig också att starta ett nyhetsbrev så ett #kuggeskriver-brev är på gång. Meddelar så klart direkt då jag lyckats fixa till det. Sen får ju nån annan än mamma gärna beställa det, haha.

Nån annan skulle kanske tycka att jag är knäpp som startar upp ett nyhetsbrev för min blogg, men Jennifer tyckte att det var självklart. Varför inte liksom?

Det är väl kanske det som är grejen. Vad du än vill göra ska du hitta människor som inte tycker du är konstig för att du vill göra just det du brinner för. Då vet du att du är i rätt sammanhang.

Förresten så vill jag säga hej och välkommen till alla som kikat in här på sistone, ni är plötsligt jättemånga och jag hoppas ni vill hänga kvar i min virtuella närvaro. Har du önskemål på vad du vill att jag ska skriva får du jättegärna höra av dig. Känns som att jag spretar åt alla håll just nu, men kanske det är helt okej?

Kommenterar du får du ett guldhjärta av mig, men orkar du inte skriva en kommentar får du supergärna klicka på hjärtat för att visa att du ändå gillar mig. Och ja, här fiskar jag rätt och slätt efter kärlek från just dig och välkomnar dig in mitt bloggsammanhang.

Puss och glad fredag! Nu ska jag hoppa på bussen mot Åbo!

Omge dig med människor som älskar samma grejer som du så blir det bra, det lovar jag!

Omge dig med människor som älskar samma grejer som du så blir det bra, det lovar jag!

0

6 svar

    1. Tack Maria! Nu räknar jag med att du signar up sen när det gäller, så har jag åtminstone en utöver mamma! 🙂

    1. Ja det vet jag! Du har ren så många guldhjärtan att jag tappat räkningen! 🙂 Kram på dig Yvonne!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »
skriva

Det skrivna året 2023

Att summera det skrivna året är en kär tradition här på bloggen. Lika mycket som jag vill summera året för att du som läsare ska få ta del av vad som hänt vill jag skapa ett eget arkiv

Läs mer »