fbpx

Brokenships

Nej, inga söndriga skepp eller fartyg utan utställningen Museum of broken relationships på Helsingfors stadsmuseum. Jag har hela sommaren tänkt att jag ska gå men har känt ett motstånd. Är jag redo för en utställning som handlar om brustna hjärtan? 

I går insåg jag (tack vare museets instakonto) att utställningen stänger efter den här helgen så det var nu eller aldrig. Lite symboliskt stänger utställningen exakt fem år efter att vi träffades första gången med mitt ex. Jag vet att det inte har någon verklig betydelse men jag gillar att hitta symbolik i datum och sånt. Lite så där som att universum håller koll på en på sitt märkliga lilla vis. 

Utställningen då? Otroligt stark och gripande. Några gånger fick jag pressa ner tårarna. Undrar hur många som gått ut med röda ögon? Säkert en del. Jag klarade inte av att vara så länge där. Dels var det många människor, dels. Ja ni vet. Så här skrev jag på instagram efteråt:

Alltså kärlek och brustna hjärtan. Jag antar att det är en del av livet och hör till. Det är sant att tiden läker men det gör inte att det som en gång fanns inte längre finns. Det gamla finns fortfarande men på ett annat sätt. Livet visar nya stigar och nya möjligheter. Nya människor. Med ett öppet hjärta kommer en långt, det är jag säker på.

Jag är definitivt en som möter livet med ett öppet sinne och ”my heart on my sleeve”. Det kommer alltid att finnas folk som kommer att såra en, men om en inte öppnar hjärtat kommer ingen heller få chansen att bevisa motsatsen.

Vilken typ är du? Ett öppet hjärta eller mer försiktig? 

upload.jpg

0

4 svar

  1. Ah fan. Jag hade tänkt att gå på den men tydligen är det lite försent nu. Nåmen kan inte hjälpas. Kiva att du hann se den i alla fall. Kändes det som att du upplevde den på ett annat sätt nu än vad du skulle ha gjort för tex ett år sen?

    1. Hmm, svårt att säga. Kanske? Det kändes så nära och samtidigt fick jag perspektiv på mitt eget uppbrott. Vissa historier var sjukt hemska och vidriga, andra mer lustiga. Men ja, oberoende av hur något slutar antar jag att det gör ont.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

skriva

Vi har en litterär agent

Redan ifjol sa Anne att vi ska testa på att skicka deckaren till en litterär agent innan vi skickar till förlag. För ett par år sen hade jag kontakt med en svensk agent för min chicklit (den som

Läs mer »
drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »