fbpx

Tack Yle!

I går avslutades OS i Rio och jag måste erkänna att jag inte följt med så mycket annat än handbollen men det har varit mer än nog för mig. Massvis med högklassiga och spännande matcher och gårdagens skräll när Danmarks herrar slog Frankrike i finalen – wow!

En del matcher har visats på tv, men de flesta kollade jag via Rio-appen på datorn. Det var många som gnällde på den och tyckte att den var trög, inte riktigt fungerade och så vidare. Visst, den funkade inte alltid supersmidigt, men jag fick ändå se alla matcher jag ville se.

riohandboll

Alla som vuxit upp med YouTube kan knappast ens förstå att det förr var så gott som omöjligt att se handboll på tv. Det kom kanske en eller två matcher om året (kan hända det var fler, men så kändes det) och de matcherna brukade vi banda på VHS (!) så att jag kunde se dem igen.

Att som handbollsjunior nästan aldrig ha möjligheten att se topphandboll var ju inte så motiverande och jag är fortfarande lika exalterad när jag får se handboll på tv. Tänk nu att få se världens bästa spelare ge sitt allt. Inget vinner den känslan. Och jag är så glad över att möjligheten finns i dag. Nu kan alla ivriga handbollsjuniorer se så mycket handboll de vill.

Så tack Yle för att ni möjliggör det här. I stället för att gnälla på buggar i appen vill jag bara tacka. För jag minns hur det var förr. Och nu är jag extremt taggad inför handbollssäsongen som för min del börjar om två veckor med första träningen.

Följde du med OS? Vad kollade du mest på i så fall? Lite ”kul” förresten att den enda medaljen Finland tog med sig hem var den där morsan som slår andra kvinnor. Nej huhhu. Grattis Mira Potkonen säger jag! 

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »