fbpx

Ny blogg, nytt liv!

Äntligen augusti! Neeej skriker nån läsare kanske nu. Augusti betyder ju att sommaren är slut och hösten på väg. Ja, så är det så klart men för mig har augusti/september alltid gett en känsla av nystart – mycket mer än vid jul då det känns som att en är mitt upp i livet och knappt hinner smälta julmaten innan det är dags att dra igång maskineriet på full fart igen.

Men nu är det augusti och jag tycker det är kul. Augusti är naturligtvis extra kul i och med att jag fyller år i slutet av månaden. Den här gången dessutom jämnt trettio! Jag påstår att jag inte har någon trettioårskris men kanske det nya bloggformatet är ett sätt att bevisa att jag fortfarande är ung, cool och blickar framåt. (Nej, jag tror inte jag är dögammal bara för att jag fyller trettio.)

Sommaren har varit bra men också väldigt annorlunda än jag tänkt mig. En stukad fot lägger vissa begränsningar. Jag har kunnat röra på mig någorlunda okej men det har inte blivit en enda löprunda och jag saknar löpningen enormt. Det har också varit mycket annat på gång och nu känns det som om jag äntligen börjar komma till fjärilstadiet av sommarens metamorfos.

Jag har bland annat funderat mycket på hur jag vill att det kommande året ska se ut (som sagt, tideräkningen börjar i augusti), vad jag åstadkommit det senaste året och överlag på livet och vart jag är på väg. Ska skriva ett helt inlägg om det sedan.

Men nu, nu tycker jag att vi bara firar min nya blogg! Vad tycker ni? Har ni kommentarer eller önskemål? Hojta till så ska jag se om det går att fixa. Välkommen hit!

Med den här känslan går jag in i augusti och så kan det bara bli bra, eller hur?

Med den här känslan går jag in i augusti och så kan det bara bli bra, eller hur?

0

6 svar

 1. Klart det blir bra 🙂

  Och så känner jag mig lite oobservant som inte riktigt ser att bloggen skulle vara så mycket annorlunda fniss

  Vilken är den största skillnaden, tycker du, som bloggare? Fördelar, nackdelar med den nya?

  1. Hehe, det är helt okej att inte se så stor skillnad. Det mesta är ju sig likt. Den nya bloggen är kanske ändå snäppet fräschare och luftigare. Har också satsat mer på sidorna om mitt jobb – tanken är att bloggen får samtidigt funka som en portfolio.

   Gällande bloggandet och skillnaderna kan jag inte säga så mycket ännu, annat än att det var otroligt smidigt att bygga hela sajten från intet. Finns mycket mer friheter än på WordPress.

 2. Jeij, snygg ny blogg! Och jaa, augusti/september är för mej också alltid en ny start, särskilt i år då jag började jobba nu i augusti. 🙂

  1. Jaha, jaha. Ska se om jag kan mörka upp den lite. Men trevligt att du kikade in här ändå!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »