fbpx

Pizza

I tre kortare (och av varandra oberoende) texter jag skrivit på sistone finns en gemensam nämnare – i alla texter har det figurerat pizza. Alltså pizza. Vi kanske kan dra slutsatsen att jag gillar pizza? Eller att det helt enkelt fungerar bra i text. Nästan lika bra som på riktigt.

Mmmm pizza!

Mmmm pizza!

Överlag är det ju intressant vilken mat eller vilka drycker som figurerar i en text. En testläsarkommentar på Vad heter ångest på spanska? var att det dricks så mycket öl i den. ”Måste de hela tiden dricka öl?” Mitt uppenbara svar: ja. Det är en del av historien. Men visst kan det vara bra att akta sig för att ha för mycket liknande scener (eller för mycket öl).

Vilken mat eller dryck skulle du helst skriva eller läsa om?  

P.S. En av pizzatexterna kommer i nästa inspirationsbrev som är på kommande! Så prenumerera på brevet om du inte redan gör det. Blir också annat bra än pizza, jag lovar!  

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »