fbpx

Dags att avgå nu 2016

Jag hade höga förhoppningar på det här året. Malin och jag började podda, jag började Litterärt skapande, jag skulle åka till Barcelona och Norge, fylla 30 år och tänkte så där allmänt att 2016 ska bli mitt år. Ha.

När jag nu ser tillbaka på allt är det svårt att förstå att jag klämt in allt som hänt på ett år. Det blev ingen Norgeresa och mycket annat blev inte heller riktigt som jag tänkte mig. Podden var sjukt rolig att göra men tack vare att Malin är smartare än jag insåg vi att vi helt enkelt inte hade tid att fortsätta efter våren. Jag sörjer det ibland men tänker att det kommer fler chanser i fortsättningen.

Mitt i allt personligt kaos blir världen bara galnare och galnare. Alla terrorattacker, all ondska och radikalisering. För att inte tala om läget i Syrien. Om Trump. Om alla döda. Om vår regering som gång på gång skiter i grundlagen och finländares välmående och vårt ansvar för resten av världen.

Nej 2016, du var ingen höjdare. Så mycket skit som har hänt i världen, för mina nära och kära. Men visst händer det bra saker också. Nya bebisar föds, andra blir till, jag har varit på två superhärliga bröllop och träffat massvis med nya människor. Fått nya jobb och nya möjligheter. Det har ju absolut inte varit skit hela tiden. Men ändå lämnar 2016 en fadd smak i munnen.

Så trött på det här året och all skit.

Så trött på det här året och all skit.

Så tack och hej 2016, nu är det dags för dig att avgå. Känns som att 2017 inte behöver göra så mycket för att överträffa det här året. Jag önskar mer kärlek – både för mig och resten av världen, mindre terror och mer medmänsklighet, färre döda och mer nya bebisar.

Och så önskar jag att vi kommer ihåg att vara snälla med varandra. Uppmuntra, heja, samarbeta och krama oss fram. Det är nyckeln till en bättre värld. Vad önskar du?

0

4 svar

 1. Bamsekram <3
  Mitt mål för 2016 var typ 1. Jobba på mitt nuvarande jobb, 2. bo i Finland. Nu när året tar slut känns det inte superkul att det var just de målen jag klarade av, men ändå – det fanns väl en tanke bakom dem också 😉

  För 2017 hoppas jag på mer spänning och mer adrenalinkickar! Resor i form av Amsterdam, fjällvandringar och kanske till och med Sydamerika (det är drömmen!!!).

  1. Haha bra mål där! 🙂 2017 kommer säkert att tillföra mer spänning och Sydamerika låter ju bara mer än rätt. Du vet vart du ska vända dig sen om det blir aktuellt! KRAM!

 2. Vissa år är helt enkelt pissigare än andra. Mitt 2013 var ett riktigt skitår. Sen dess har det gått uppåt. Men håller med dig att i den globala världen var 2016 ett skitår. Vet inte om 2017 blir så hemskt mycket bättre på just det planet. En viss dude med marvinshår kommer till makten och då har man absolut noll koll på vart världen är på väg. Men hörredu, på det privata planet kan det alltid bli bättre. Nu hade du ett ganska dramatiskt och händelserikt år där tryggheten fick nya ansikten. Kanske du nån dag kan se tillbaka på året med andra ögon så som jag numera ser 2013 för min del. Jobbigt med nödvändigt brukar jag kalla det. Puss på dig!

  1. Ja marsvinshåret kommer ju nog att ställa till det, men jag hoppas resten av världen tar sig i kragen och slutar blunda för all skit. Vi MÅSTE hjälpa varandra!

   Och ja, på det privata planet är jag säker på att 2017 blir många gånger bättre än 2016. Gäller bara att vara öppen så blir det nog bra. Kram Lina! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »