fbpx

En lugn söndag på lande

Ibland undrar jag om det händer lika mycket i andras liv som i mitt? Hela den här hösten har varit ett virrvarr av jobb, skriv, resor, fester, möten och nu när jag har några lite lugnare veckor börjar det sjunka in hur mycket jag faktiskt varit med om.

Efter att ha läst om utbrändhet bland annat på Linns blogg har jag blivit noga med att lyssna på mig själv. Verkligen tillåta mig vila mellan varven (vilket också betyder att bloggen fått lite dåligt med uppmärksamhet den här veckan, förlåt!).

Det går att pumpa på med fullt tempo en viss period, men det behöver absolut varvas med lite lugn. Just nu är jag på lande och det är så vintervackert och tyst här. Min ultimata vila och belöning kommer ju i januari då jag kommer att vara drygt två veckor i Argentina – längtar så! Jag har lite börjat kolla boende och planera resan, men ska skriva mer om det så fort jag har en tydligare plan.

Men ja, helt lugnt är det ju inte i mitt liv just nu. Det är ju trots allt NaNoWriMo-tider och jag har äntligen skrivit (nästan!) i kapp efter förra helgens svacka. Ligger knappt 300 ord efter och hoppas jag ska ta igen glappet i dag. Borde också redigera en text som jag ska skicka in till kurskompisarna på Litterärt skapande. Så det här med ”lugn söndag” är ju lite hur en ser på saken, ehe.

Hur har din helg varit?

0

2 svar

  1. Hejsan, här är det på lande dygnet runt. Roligt att hitta din blogg, där du berättar om ditt skrivande. Gör någon annan det, och kan du länka till dem isåfall?
    Märker att jag spontant gjort det mesta som du rekommenderar. Bara skrivit på, haft bekant lektör att redigera först efteråt osv. Ska bli roligt att höra andras våndor då de skriver skönlitterärt.

    1. Hej Amanda – kul att du hittade hit! Jag har länkat till några skrivbloggar i min länklista till höger (du ser den bäst på datorn). Skrivandet är en lång process och själv tycker jag att det är jätteintressant att följa med andras processer! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »