fbpx

Trerätters en torsdag

Toast Skagen till förrätt är väl aldrig en dålig idé?

Toast Skagen till förrätt är väl aldrig en dålig idé?

Jag har nåt slags supervecka på gång i mitt liv. Jag har åkt på jobbresa till Rovaniemi (artikeln om seminariet kan läsas på Addeto, handlar mycket om språk och språkinlärning), spontanbarnvaktat två små tvillingtjejer (som sov största delen av tiden, tack och lov) och i går åt jag finmiddag med Kicka på Kappeli.

Jag skaffade nyligen ett grönt bonuskort åt mig själv och som tack fick jag en trerätters middag för två och det är ju en inte sen att tacka nej till. Jag funderade länge på vem jag skulle bjuda på middagen, men tycker att Kicka som fått barn, gift sig och fyllt 30 i år var en ypperlig kandidat.

Mitt snygga och smarta sällskap.

Mitt snygga och smarta sällskap.

Vi åt båda toast skagen till förrätt, sik till huvudrätt och så en crème brûlée för Kicka och chokladfondant för mig till efterrätt. Så himmelens gott. Det bästa var att ha tid att snacka. Vi pratade nonstop i fyra timmar!

Kickas crème brûlée. Fick tyvärr ingen snygg bild på min fondant, men den var gooood!

Kickas crème brûlée. Fick tyvärr ingen snygg bild på min fondant, men den var gooood!

Superveckan fortsätter i morgon. Då är det först middag på Bar Teos och sedan Veronica Maggios konsert tillsammans med Jennifer. Om vi säger som så här: jag ser väldigt mycket fram emot konserten, lite jobbig dag i dag. Tur att det ändå är fredag. Tänker laga citronrisotto och kanske dricka ett glas vin.

Skål på fredagen gott folk!

Skål på fredagen gott folk!

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »