fbpx

Planeringen fortskrider

upload.jpg

Alltså vilken respons på förra inlägget, tack! Blir ju otroligt peppad när ni berömmer mitt hemsnickrade omslag och säger att både titeln och utseendet lockar till läsning. Nu känns det mycket roligare att börja planera synopsis – speciellt när jag i dag köpt ett nytt och fint skrivblock som ska fyllas med tankar och idéer.

När jag skriver så skriver jag på dator men när jag planerar tycker jag att det funkar bäst för hand. Jag kanske gör nån mind map eller så kluddar jag bara nåt på sidorna. Mitt nya häfte är perfekt för ändamålet. Det är egentligen ett ritblock och häftat så att jag kan öppna ett uppslag utan att behöva hålla på med nåt slags akrobatiska övningar medan jag antecknar – alltså ett uppslag ”slår inte igen” fastän jag inte håller i. Håhå, det här var helt omöjligt att förklara!

Jag har inte skrivit ner några specifika tankar kring manuset än så länge och jag märker det på kvällarna när en massa idéer flyger omkring i huvudet och jag har svårt att somna. Men i morgon (helt på riktigt!) ska jag inviga det nya skrivblocket och förhoppningsvis kunna sova bättre i fortsättningen.

I dag bläddrade jag också i ett gammalt skrivblock och hittade en idé jag redan glömt bort som satte fart på tankarna. Ska bli så himla roligt att skriva något nytt. Har ju inte gjort det sedan november 2014 (!!) om vi bortser kortare texter. Så det är verkligen på tiden.

Just nu känner jag att det här kommer att bli det bästa jag nånsin skrivit. Få se hur länge den känslan håller i sig, haha!

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »