fbpx

Superhelg på olika sätt

För fem år sedan var jag uppklädd till tänderna på den finaste och roligaste festen jag nånsin varit med om i hela mitt liv. I tre dagar pågick statsvetenskapliga fakultetens högtidliga promotion och för en gångs skull tog festen inte slut för tidigt (fastän den gärna kunde ha fått pågå en längre tid).

kuggepromotion2

Min kompis Aura uppdaterade i dag sin profilbild till en med promotionstema och jag kände hur nostalgin sköljde över mig och jag kände mig tvungen att göra samma. Jag har enbart goda minnen från de tre dagarna och fastnade i dag framför livestreamen från årets promotion (den ordnas vart femte år). Jag förstår om nån kan tycka att det är onödigt högtidligt eller pampigt, men jag tyckte det var otroligt fint att få ta del av en tradition som fått leva vidare i flera hundra år – den första promotionen firades år 1643.

kuggepromotion3

Nu behöver jag ”bara” vänta i 45 år så får jag promoveras som jubelmagister, hehe! Räknar med att stå på benen då och orka med festligheterna. Det är ju verkligen en fest en inte vill missa. Den här gången nöjer jag mig med att se bildflödet från årets promotion på diverse sociala medier och tänka tillbaka till festen för fem år sen.

kuggepromotion1

Den här helgen blir det nämligen ett annorlunda tredagarskalas. I dag och i morgon är det äntligen dags för handbollsårets höjdpunkt – Sjundeå Cup – och på söndag ska jag springa Naisten kymppi. Vet inte riktigt i vilket sinnestillstånd jag tyckte att det var en bra idé att kombinera allt under en helg så vi får se hur det går.

Jag hörde ändå tidigare i veckan att det inte är nån tidtagning (!!) på Naisten kymppi. Och jag som satsat på löpträningen för att springa tian under en timme. Visst kan jag kolla tiden med min pulsmätare – men det känns så … inofficiellt. Därför är jag väldigt sugen på att springa en annan tia i år. Skulle gärna delta i Midnight run, men då är jag ”tyvärr” i Åbo på Litterärt skapande.

Sprang min första tia förra sommaren i Berlin. Då på tiden 1:07:16 vilket jag var supernöjd över! Få se om jag kommer under en timme på söndag.

Men om du inte är i Åbo den 3 september kan jag rekommendera Midnight run! Det är faktiskt min handbollsförening som ordnar evenemanget. Det har alltid varit bra stämning och folk verkar gilla det. Om du deltar (och inte har anmält dig ännu) så får du jättegärna använda koden OLDIES-4GL vid anmälningen (priset är samma som vanligt, men mitt lag får en extra slant). Skriv in koden vid ”Värdebeviskod/Arvosetelikoodi”. Tack!

Ska du festa eller idrotta i helgen? Eller kanske ingetdera? Själv tycker jag det ska bli skönt med en paus från mitt manus! Glad fredag gott folk!

P.S. Oj vilket ego-inlägg det blev med tusen bilder på mig själv. Men hej, det är ju jag som är huvudperson här på bloggen eller hur?

0

3 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »