fbpx

Tröttnar ni på mig?

Ibland känns det som att jag bara pumpar ut en massa. Jag vill att folk ska köpa mina örhängen, läsa min blogg, lyssna på podden, gilla tusentals olika Facebooksidor som jag ansvarar för, gilla mina Instagrambilder. Ja, listan är oändlig och jag är inte den enda.

I veckans poddavsnitt har Malin nästan terapisession för mig – jag frågar nämligen om det är okej att hålla på så här. Ladda upp internet fullt av grejer på mig, av mig, med mig. Enligt Malin är det mer än okej.

Ta nu till exempel bloggens fb-sida som exempel. Jag tvekade länge om jag skulle göra en skild sida, men det var många som hade önskat att jag skulle länka bloggen till fb när jag skrivit ett inlägg. Jag vill ändå inte göra det på min personliga sida (vill inte spamma alla random fb-bekanta), men ändå kändes det nästan lite pinsamt att göra fb-sidan.

Att tröttnar inte folk på alla inbjudningar jag skickar ut för att gilla än det ena, än det andra? Och vem är nu egentligen intresserad av vad jag håller på med? Och jo, jag vet att det finns många som vill läsa, men ändå tar det emot på nåt sätt.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/263174069″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Vad tycker du? Går det att fläka ut sig för mycket på internet? Finns det någon gräns som en helst inte ska gå över? Och var går den gränsen i så fall?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

0

10 svar

 1. Lyssnade just på podden (har missat flera på raken :/) och tänkte bara säga att du nog inte alls är nära gränsen på att fläka ut dej för mycket! Det finns en gräns tycker jag, men den är subjektiv. Och blir man störd på andra är det ju bara att låta dem vara – man behöööver ju inte följa dem och fortsätta irriteras i så fall. Fortsätt bara! 🙂 Och så några tankar när det kommer till böcker och att var tredje svensk vill skriva en roman: varje person som v i l l skriva, kommer knappast att orka göra det & så vet jag inte om det är möjligt att det kan finnas för mycket böcker. Vi är så många människor på jorden som tycker om att läsa olika slags böcker och eftersom jag läser rätt mycket skulle det vara en katastrof om det plötsligt inte fanns tillräckligt att läsa! 😉

  1. Tack för din kommentar! Du har så rätt – orkar man inte med någon så kan man ju faktiskt sluta läsa hens blogg/kolla insta osv.
   Tror inte själv heller det kan finnas för mycket böcker! Alla har ju så olika smak och vill ha olika grejer. Men tycker det är ett bra exempel på att det finns många som vill göra något, men hur många är det som konsumerar? Fast just i det här fallet tror jag faktiskt det är bra för bokbranschen. En måste ju läsa för att kunna skriva!

   Och gällande missade poddavsnitt: Tur att du kan lyssna ikapp! 🙂

 2. Hej!Jag tror inte att det är så farligt, och som Malin säger i podden, dumt att låta bli eftersom det är ett gratis och effektivt sätt att synas. Den som väljer att följa det du lägger ut har enligt mig ett stort eget ansvar att själv läsa eller inte läsa det som passar hen. Det finns ju också massor med sätt att reglera sitt flöde och vad man får del av. Vad jag vill läsa beror ju också på humör och vad jag håller på med i livet just nu och det finns ju ingen möjlighet att någon som bloggar/facebookar eller vad det nu är kan ta hänsyn till eller ens veta om alla följares sinnestillstånd just nu. Det måste vi ju alla ta ansvar för själva.

  Själv har jag till exempel två olika appar som jag läser bloggar i. Den ena kollar jag ett par gånger om dagen, den andra kollar jag lite mer sällan och inte lika noga. Och om jag en dag känner: åh nej, inte en Kugge-selfie till ;-), då lägger jag bara över dig från den ena appen till den andra. Och sedan, när jag inte har överskott på dina inlägg längre, då byter jag tillbaka. Lätt som en plätt.

  Det jag däremot uppskattar (och som ni också berörde lite i podden) är om det är tydligt vad man får i vilket flöde. Det gör det lättare att följa de kanaler man uppskattar mest, utan att få med en massa brus. Så jag tror att det är jättesmart att ha en separat fb-sida för bloggen och inte spamma de som inte är intresserade med sånt. Det låter ju som en perfekt lösning.

  En helt annan fråga: har du testat att sälja in dina skumpa-örhängen till den svenska butiken Designtorget? De har en liten smyckesavdelning och jag har tänkt på att dina örhängen passar i stil med deras övriga sortiment, och som jag har förstått det bygger rätt mycket av deras verksamhet på att de plockar in kul och ovanliga produkter från småföretag eller privatpersoner.
  Här finns en länk om du vill kolla:
  http://www.designtorget.se/salj-hos-oss/

  Allt gott!
  /Liv

  1. Hej Liv! Tack för den jättelånga och fina kommentaren! Låter jättesmart det där med två olika appar! Ibland vill jag ha mer av nåt och ibland mindre, att reglera med två appar låter klokt. Blir också mer och mer övertygad om att det var rätt att skapa en egen sida för bloggen. De flesta verkar urnöjda! 🙂
   Och wow, är så glad över att du tycker att mina smycken kunde säljas på Designtorget! Det är min favoritbutik i Stockholm och ett måste varje gång jag är där. Jag funderade faktiskt på det förra veckan när jag var där, men tänkte att de knappast är intresserade, men nu känner jag att jag ju måste testa! Tack för peppen!

   1. Jag tycker absolut att du ska försöka, faktiskt särskilt om det är din favoritbutik i Stockholm. 🙂 För det betyder ju att du gillar deras stil, vilket egentligen är detsamma som att du och de tycker är samma grejer är snyggt, så varför skulle de då inte gilla dina grejer? Jag hejar på dig!

 3. Alltså, om folk tröttnat så har de ju alltid ett val att sluta läsa 😉 Så tänker jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »