fbpx

Morsdag – men inte för alla

I dag har internet fyllts på bilder med glatt morsdagsfirande. Själv har jag jobbat med mitt manus hela dagen och således inte firat mamma, men jag antar att mamma tycker det bara är bra att jag jobbar vidare med mina texter så hon en dag får hålla i en bok skriven av mig. För hon är helt klart en av dem som alltid trott att jag kommer att bli författare. Tack mamma för det!

mammaochjag

Trots att jag inte firat i dag har jag tänkt desto mer. Jag har tänkt på dem som inte har en mamma längre, på dem som vill bli mammor men inte blir det trots att de kämpar, på dem som redan är mammor men inte är det enligt lagen.

Det sistnämnda handlar naturligtvis om moderskapslagen. Om två kvinnor får ett barn är bara den ena mamma genast från födseln, den andra mamman är tvungen att adoptera internt och det kan vara en krånglig process som kan dra ut. Värst är det så klart om mamman som föder själv dör under förlossningen. Då finns det en annan mamma som inte har någon laglig rätt till sitt barn.

Och det här vill vi väl ändra på, eller hur? Skriv under medborgarinitiativet om moderskapslagen. Helt sjukt att det krävs ett medborgarinitiativ, men desto viktigare att skriva på. Gör det om du inte redan gjort det, du behöver dina nätbankskoder och ungefär en minut. För vi vill väl att så många som möjligt ska få vara mammor?

Glad morsdag, hoppas du har haft ett fint firande. Och om du inte firat så hoppas jag att du haft en skön och solig söndag. Och ni som av en orsak eller annan har svårt för den här dagen – snart är den förbi och i morgon tänker alla på något annat.

P.S. Ni som högt undrar när folk ska ”börja skaffa barn” – kom ihåg att det inte går att veta vad ett par går och har gått igenom. Så snälla, fråga inte alls. 

0

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »