fbpx

Barnsnack i podden

I dag publicerade Malin och jag ett avsnitt av podden jag inte trodde vi skulle ha gjort riktigt än. Vi pratade nämligen om hur det är att vara företagare och ha barn. Som alla kanske vet har varken Malin eller jag barn, men speciellt jag som i år fyller 30 känner att tankarna allt oftare snurrar kring det här med barn. Det är inte alls aktuellt ännu, men det är inte heller något jag totalt kan förbise.

Funkar det att ha företag och barn? Hur länge kan jag vara ”borta” utan att mitt jobb och mina kundrelationer börjar lida? Det finns ju ett kryphål – en får jobba på söndagar utan att bli av med mamma/föräldrapenningen, men räcker det? Överlag finns det en massa frågor jag känner att jag måste få svar på innan jag kan tänka mig att börja fundera på barn så där helt på riktigt.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/261930546″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Och sen finns det ju en annan grej – en kan ju aldrig veta hur det går. Lyckas jag bli gravid? Blir det missfall? Det är omöjligt att veta. Vi pratade faktiskt om det här förra veckan med en kompis. Mest om vilket tabu det fortfarande verkar vara att få missfall. Jag kan inte ens tänka mig hur hemskt det måste kännas att förlora ett ofött barn som en längtar efter, men inget blir väl bättre att vi inte pratar om det?

Eller som min kloka kompis sa: Vad är det med den här världen? Man kan inte prata om missfall, men det är okej att ordna babyshower.

Vad tycker du?

0

2 svar

  1. Det är väl kanske för att det är så sorligt som det inte pratas så mycket kan jag tänka mej. Något som känns jobbigt och svårt är inte så lätt att prata om alla gånger. Jag har också varit super rädd för missfall, men hittills haft turen att inte drabbas. Hu, så jobbigt det måste vara.

    1. Ja det är ju jättesorgligt och hemskt, men just därför tror jag att det är viktigt att prata om det. För om det händer en själv och en aldrig har hört om någon annan som gått igenom samma kan det kännas extra tungt. Skönt att du sluppit missfall!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »