fbpx

Innehåll vinner över form

Förra veckan publicerade jag en artikel med journalisten Hanna Nikkanen på Addeto, i dag läser jag en text om hur mediebranschen inte går att rädda genom ”nästa stora grej”. Jag tycker det är så skönt att röster börjar höjas kring mediernas ibland riktigt absurda hetslopp mot nya appar och funktioner som förmodas dra in tusentals läsare. För nej, det är inte den nya appen som räddar mediebranschen.

Jag är trött på att form så ofta går före innehåll när mediernas framtid diskuteras. För det handlar faktiskt inte om form, utan det handlar om innehåll. Om bra innehåll. Ett bra innehåll läses oberoende av plattform, men visst, plattformen har säkert också en betydelse, men den ska aldrig få bli lika viktig som själva innehållet.

Några citat saxade ur artikeln som jag länkade till ovan. Läs den!

”You can always get some runway out of the New Thing. You can always get a quick hit that looks like success from the New Thing. But rarely — almost never — is the New Thing what fixes your problem.”

”The truth is that the best and most important things the media (let’s say specifically the news media) has ever made were not made to reach the mostpeople — they were made to reach the right people.”

Sen gäller det här ju inte bara stora mediehus utan alla som försöker nå ut i bruset. Oberoende av vad du säljer är det inte själva plattformen som är avgörande, utan innehållet. Ett bra innehåll hittar förr eller senare ut till dem som är intresserade. Vare sig det är en ny produkt, en bok eller en app.

Hur mycket tänker du på plattform när du tar del av ett bra innehåll?

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »