fbpx

Tack Antti Tuisku

Jag kom just hem från Antti Tuiskus konsert på Hartwall Arenan. Jag kan inte påstå att jag är hans största fan, men Antti fick mig att skratta, gråta, sjunga och dansa så med andra ord var det en väldigt lyckad kväll.

Det jag gillade allra mest var talet han höll ungefär mitt i konserten. Han pratade om att vi alla människor är lika värda och att vi ska sluta tänka på vad andra tycker och tänker om oss. Han berättade också att det bara är tio månader sedan som han för första gången sålde Tavastia (en legendarisk rockklubb i Helsingfors) slut. Den här helgen har han haft två fullsatta konserter på Hartwall Arenan med sammanlagt nästan 25 000 personer i publiken.

anttituisku2

Antti Tuisku blev känd från Idols år 2003 då han blev tredje. Trots att hans karriär har varit helt okej sa han att han många gånger tvivlat och att folk också sagt till honom att det kanske är dags att lägga av och göra något annat. I stället för att lyssna på dem, lyssnade han på sig själv. Jag vet att det här är en massa klyschor, men jag tycker det alltid är fint när folk följer sina drömmar och tror på det de gör.

Själv är jag inte ens nära ett fullsatt Tavastia för att inte tala om en Hartwall Arena (alltså på ett bildligt plan) och många gånger känns skrivandet lönlöst och tungt men jag vet att det kommer att bli bra, jag kommer att ta mig vidare, så länge jag fortsätter kämpa.

anttituisku1

Så tack Antti för i kväll. Tack för din ärlighet och för att du förhoppningsvis sådde ett litet frö av mod hos en massa unga tjejer i publiken. Tack också för att du genom att skaka din rumpa fick 12 000 människor att skaka rumpa med dig. Vi borde göra det oftare. Strunta i hur det ser ut och bara dansa. Och tack Anita för att du bjöd mig med på konserten!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=OM9y59dYYJk&w=854&h=480]

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »