fbpx

Evighetslistan

En kan ju inte blogga i Svenskfinland utan att ta ställning till den här listan. Så here goes!

1. Så här tänker jag kring vacciner:
Att inte vaccinera sig och sina barn är att riskera andra människors liv. Vill vi verkligen ha sjukdomar som polio härjandes här igen? Tar själv gladeligen vaccin om det hjälper mig och andra i samhället att hållas friska. Visst, det kan finnas risker, men de är ofta försvinnande små och nyttan är mycketmycket större.

2. Gällande skönhetsingrepp tycker jag så här:
Var och en med sitt. Har själv aldrig brytt mig så himla mycket om mitt utseende och att operera mig på grund av skönhetsskäl är väl ungefär det sista jag skulle lägga pengar på.

3. Min sanna åsikt om muminmuggar:
Började samla för snart två år sen. Tycker de är jättegulliga, men har inget behov av att ha ALLA muggar. Just nu ryms faktiskt inga fler muggar hos oss (har 13).

4. Ska barn synas på sociala medier? Så här tänker jag:
Har faktiskt inte reflekterat över frågan så mycket, men är inte annars heller så känslig för internet och vad som ”får” synas där. Men skulle kanske inte lägga ut bilder på barn i ”humorsyfte”.

5. Är jag feminist eller inte? Så här tänker jag:
Ja men absolut! Det tog rätt länge för mig att förstå grejen med feminismen, men nu är det en väsentlig del av hur jag agerar och tänker. Läs mer. Såg filmen Sufragette i går och rekommenderar den varmt!

6. Mina tankar om kommersiella samarbeten i bloggar:
Tycker det är fint att bloggare får chansen att tjäna pengar på bloggen. Men det ska naturligtvis vara klart och tydligt att det är ett samarbete. Själv har jag inte gjort några samarbeten, men det är bara att höra av sig om du vill samarbeta med min blogg!

7. Kan pojkar ha rosa kläder? Min åsikt om genustänk i kläder:
Pojkar kan ha rosa, klänningar, nagellack – ja vad de vill. Önskar mig en värld där vuxnas värderingar och tankar skulle få mindre utrymme. Finns ju inget härligare än genuint glada barn som får vara precis som de själva vill!

8. Dop eller namnfest – vad väljer jag?
Hör till kyrkan, men vet faktiskt inte hur jag skulle göra. Antagligen kommer det att landa på namnfest om det blir aktuellt nån gång.

9. Bloggska – är det ett viktigt språk?
Alla språk är viktiga. Kommunikation överlag regerar alltid över grammatisk korrekthet. Själv pladdrar jag på fem språk, vissa bättre, andra sämre, viktigast är att en blir förstådd.

10. Den berömda bloggfasaden – ska man visa allt i bloggen?
En visar vad en själv vill. Tycker själv att bara solskenshistorier kan bli tråkigt (samma som att läsa romaner där allt bara är lycka, eller nej, det finns knappt såna), men förstår att en inte vill bjuda på sina innersta hemligheter. Men jag tycker det är fint när bloggare vågar berätta om misslyckanden och situationer som kanske inte blev som de tänkt sig.

0

5 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »