fbpx

Hinder och riktning

Jag har inte rört mitt manus på en vecka och det känns jättekonstigt. Det här betyder ändå inte att jag inte skulle ha tänkt på det. Inte aktivt hela tiden, men ändå. Medan jag lyssnade på en podd (minns inte längre vilken) så pratades det om hinder. Det måste finnas hinder för karaktärerna, annars blir det bara tråkigt.

En av kommentarerna jag fick av min handledare är att mina karaktärer saknar riktning i sista tredjedelen av manuset. Jag har funderat och funderat på det här och inser nu – det är riktningslöst för att det är hinderlöst. Storyn bara flyter på fastän den borde skruvas till max på slutet. Så nu fortsätter jag att stirra på min post-it-lappar och funderar på hur jag ska lösa det här och vilka hinder jag ska slänga in.

En annan bra grej som jag ska göra är att jag ska fråga ”varför”. Den lilla frågan kan ge svar på rätt mycket. Varför gör hen så? Varför händer det där? Blir det mummel och svammel till svar får jag inse att det är något som saknas eller som inte funkar.

Så, hinder och riktning är helgens ledord. Nu ska jag ”bara” sätta igång. Eller som min handledare skrev ”bara att bearbeta”. Glad fredag!

0

9 svar

  1. Jag har fått in fem provläsares svar på mitt manus, och det är jätteintressant att läsa vad dessa Helt Vanliga Läsare kommenterar. Men jag väntar tills utsatt tid är slut (31.5) eller tills alla åtta som skrev under på att de ville provläsa har hört av sig innan jag tar upp ämnet i bloggen 🙂
    Hinder – riktning – handling låter bra!

    1. Vad kul Lina! Yvonne talade alltså om sina egna testläsare, men jag har inte skickat ut det här manuset till nån annan än min handledare än så länge, men planen är att göra det i sommar så du får gärna vara en av de lyckliga! 🙂

  2. […] dagarna har jag försökt klura ut vad som inte funkar i mitt manus. Förra veckan skrev jag om hinder och riktning, nu funderar jag på förändring. Utöver att karaktären ska ha utvecklats under romanen krävs […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »