fbpx

Handboll & skriva

Hej hej bloggen. Jag har tänkt på dig hela dagen, men ändå försummat dig. I morse fixade jag en översättning (har fått en del översättningsjobb på sistone, från svenska till finska dessutom, kul!), gjorde ett snabbt träningspass och drog sen iväg tillsammans med min eftersvett till IPI. Ja, tredje gången på en vecka. Det kaféet är mitt vardagsrum och min största utgiftspost i min personliga budget.

På IPI väntade en skrivdejt med min kompis Hilla. Först talade vi naturligtvis en hel del om bokbranschen (Hilla har jobbat som redaktör och översättare och har många insikter och spännande berättelser), om böcker och om att skriva. Sedan satt vi och knackade på varsin dator i några timmar. Så himla motiverande att skriva när nån annan också gör det.

Det roliga är att jag i dag redigerade en scen som utspelar sig på Idrottshuset i Berghäll och jag var nyss och kollade på en match där. Kunde bland annat kontrollera vilken våning handbollsplanen är på, jag borde ju veta det i och med att jag till och med tränat i hallen, men det är sånt en inte tänker på. Matchen var en riktig rysare, men tyvärr gick vinsten till ”fel” lag.

wp-1460484639713.jpg

I morgon tänkte jag blogga lite om mitt sätt att jobba med mina manus. Några frågor eller funderingar jag kan ta upp?

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »