fbpx

Frilanslivet

Mitt frilansliv har uppstått nästan lite av misstag. Jag vet faktiskt inte om jag någonsin strävade efter ett frilansliv innan det bara hände. Nu känns frilansandet fullständigt självklart. Jag har mitt företag, mina tidtabeller och mina villkor.

Ibland önskar jag mig ändå en kollega eller två. Till exempel nu när jag skriver en otroligt intressant men något krånglig text om dosförpackade läkemedel. Jag önskar att jag hade en person som kunde läsa texten och kommentera vad som funkar och vad som inte funkar. När jag inte har det får jag bara vänta en stund, låta texten vila och kolla på den en senare.

I dag kom också sjätte avsnittet av Malins och min podd Projekt framgång. Vi snackar just om frilanslivet inspirerade av Magnus och Peppes senaste poddavsnitt. Lyssna! Vi säger många smarta saker, tycker faktiskt vi har börjar bli rätt bra på det här med podd. Tycker du samma så får du gärna gilla oss på Facebook. Där postar vi intressanta länkar och annat relevant.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/245996538″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Har du jobbat som frilans eller är det nåt du kunde tänka dig? Fastän jag ibland önskar mig en kollega eller två så skulle jag inte byta ut min frilanstillvaro till ett nio-till-fem-jobb. Jag trivs helt för bra som min egen chef.

0

8 svar

 1. Hallå!Känner så igen mig i er diskussion med hur mycket man ska fakturera och så vidare. Att veta sitt pris och att ta ordentligt betalt. Osäkerheten, friheten, glädjen när det går bra, jobbigt när det inte går bra, hur mycket krav får man ställa osv. Och när man blir tillfrågad om ett uppdrag man inte tidigare gjort. Hur man ska fundera ut sitt pris då.

  Och ibland känns det som att jag sitter och leker butik, som man gjorde i dagis. Klossar och diverse tomma förpackningar och papperslappar som pengar har bytts ut till tjänster/videon och fakturor!

  1. Vilken bra referens till att leka butik, så känns det faktiskt ibland! Roligt att du lyssnar på podden, hoppas vi också kan bidra med nåt matnyttigt – annat än igenkänningsfaktor.

 2. Hej! Kul att hitta till ditt hörn av bloggvärlden! Jag ramlade in av en slump, men hit kommer jag gärna igen! Min kommentar på ditt inlägg kanske blir något daterat, men frilansfrågor är väl ständigt aktuella? Jag frilansar också, som skribent, copywriter och PR-konsult, så jag känner igen mig i din vardag. Egna villkor, egen chef och egna drömmar är värt mycket – även om att bolla idéer med kollegor över en kopp kaffe är bra det med. Men har du testat coffices eller guerilla offices? Smart sätt att möta likasinnade i samma sits!

  1. Hej Sanna, vad roligt att du ramlade in här! 🙂 Och ja, frilansfrågor är alltid aktuella. Blev faktiskt lite konfunderad när jag läste att din kommentar skulle vara daterad – hade nyligen skrivit ett liknande inlägg, hehe.

   Jag har ibland tänkt att jag ska försöka jobba i nån stil av guerilla office (finns dock inte så mycket sånt i Helsingfors). Men alltid kommer jag inte ens iväg till kafé för jag pysslar med så mycket… 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »