fbpx

Klädutmanad

Det är många som har fyllt i klädutmaningen som visst ursprungligen startade på Ratata, och i förrgår blev jag utmanad av Ellen och min första tanke var – varför? Jag har ju ingen klädstil, haha. Nåjo, jag är ju inte sämre än att jag försöker öppna upp min garderob för er.

Vad gör du för att hålla dig varm under vintern?
Tjock jacka med huva, mössa, smarttelefonvantar, halsduk. Filtstövlar vid extremt kallt väder. Jag fryser väldigt lätt nuförtiden (och svettas också lätt, fattar inte hur det går ihop). Lager på lager är viktigast, så att jag kan dra av mig nåt för att inte svettas massvis.

Vad är din filosofi vad gällande kläder?
Kläder ska vara bekväma och gärna färggranna. Jag älskar galna mönster och är glad över att det finns mer än svart och vitt i butikerna. Jag satsar på att köpa sånt jag verkligen kommer att använda, några av mina favoritplagg har jag köpt sommaren 2009 i New York.

Helst skulle jag gå omkring med knäppa mönster och galna kombinationer hela tiden men känner mig av nån anledning lite hämmad. Jag har gärna klänning, men just nu är jag lite inne i en byxfas. Är väldigt glad över jeggings och mjukisbyxor i olika mönster som är helt okej nuförtiden, för viktigast är ändå att kläderna är sköna och inte spänner eller trycker.

klänningarDe här två klänningarna köpte/fick jag i fjol och de är redan nya favoriter!

Älskar för övrigt att köpa kläder utomlands och minns alltid vad jag köpt när och var. Karin brukar att säga att plagget ska ha en historia som en kan berätta, tycker det är smart. Så där överlag älskar jag Karins stil! Innerst inne drömmer jag om att klä mig som en hipster – vad det nu må betyda. Haha.

klädutamanad

Vad har du på dig på bilden?
Jag har på mig mina jeggings jag köpt på Uniqlo i Berlin, en skjorta från en second hand-affär i Bryssel och praktiska OCH sköna skor (goretex!) av Pomar som jag köpt i Salo av alla ställen. Borde oftare ha (bekväma) klackar, skulle göra gott för min rygg. Värst är helt platta skor, förstår mig över huvud taget inte på folk som kan gå omkring i converse, min rygg skulle säga upp kontraktet med dem. På bilden syns också min Polar M400-klocka, inte kanske världens snyggaste, men den hänger oftast med (undantag är typ bröllop).

Hur piffar du upp din look?
Jag börjar med att tvätta mitt hår. Jag brukar faktiskt gratulera folk om de får träffa mig den dagen jag tvättat mitt hår, hehe. Är det smutsigt flätar jag det. Känner jag för att imponera drar jag ett varv med mascara, puder och solpuder. Skulle vilja bli bättre på att orka lacka naglarna. Vill jag vara riktigt festlig kör jag med rött läppstift.

Jag har alltid alltid alltid örhängen, ju knäppare desto bättre. Nuförtiden blir det ofta skumpaörhängen av förklarliga skäl, men har säkert 50 par örhängen – allt från godis och kakbitar till leksakspoliser. Borde kanske skriva ett skilt inlägg om mina örhängen?

Oftast sitter jag ändå hemma i slitna mjukisbyxor, en lös T-shirt och smutsigt hår. Jag hör definitivt inte till kategorin människor som behöver klä på sig ”normala kläder” för att kunna jobba hemma. Jag kör ofta med pyjamas halva dagen och är osminkad de flesta dagar i veckan. Finns liksom inget tråkigare än att tvätta bort smink.

Oj, jag trodde att jag inte skulle ha något att skriva om, men ändå blev det en hel del. Utmaningen har cirkulerat på väldigt många bloggar så jag utmanar ingen speciell nu – men känner du för att öppna dörren till klädskåpet får du gärna länka ditt inlägg hit!

0

9 svar

 1. Hög femma för att jobba i pyjamas eller nåt random som ligger framme som jag drar på pyjamasen! Jag bloggade också klädutmaningen, hehe. Det blev en klassisk hemma kostym!
  Just för att de e så trist att tvätta bort smink var en orsak att jag slutade sminka mig för länge sen.

  1. Ingen ser ju ändå mig när jag jobbar hemma. 😀 Ibland roar jag mig med att tänka på vad intervjuobjektet skulle säga om hen visste hur jag var klädd. Din hemmaoutfit var outstanding!

   1. Tack tack! Ibland när jag behöver vara effektiv sätter jag på en kavaj och lajvar kontorsarbetare på ett kontor med strikt klädkod. Brukar dock strunta i vad jag har på mig från midjan neråt. Ibland är det kavaj och långkalsonger. Ibland kavaj och simshorts eller kavaj och brutalt söndriga jeans. Naturligtvis har också kombon kavaj utan byxor förekommit!
    Tror jag eventuellt ska köra kavajdag idag!

 2. […] helt ultimat att springa i. Jag köpte också ett par jeggings (precis likadana som på bilden i det här inlägget), men favoritfyndet är klänningen som jag har på mig på bilden nedan. Den är mjuk och skön […]

 3. […] om örhängen jag köpt. Inspirationen kommer från Ellen som först uppmanade mig att skriva ett inlägg om min klädstil och sedan önskade sig ett inlägg om örhängen. Så här kommer 11 minuter (jag vet, alldeles […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »