fbpx

Mördarens apa

Har ni läst Jakob Wegelius bok Mördarens apa? Jag är helt såld. Hade hört mycket gott om boken men hade inte tänkt att en bok om en apa kunde vara så himla bra. Jag slukade den 600 sidor långa boken. Sista kvällen hade jag ungefär 100 sidor kvar när Jon frågade om jag skulle läsa boken slut och jag sa nä, knappast. Haha, ni kan ju gissa hur det gick.

mördarensapaDet är länge sedan jag förtrollats av en bok som den här. Jag levde med den underbara maskinisten Sally Jones och alla hon mötte på vägen. Det finns så mycket ondska och hemskheter i boken, men också värme och hopp. På de dryga 600 sidorna hinner hända en hel del grejer och oftast går det inte att gissa sig fram till vad som kommer att hända till näst. Fattar inte att Wegelius lyckas skriva så berörande och fint utan att det blir töntigt eller ”undervisande” som det kan vara i barn- och ungdomsböcker.

På tal om barn- och ungdomsböcker. Har ni märkt att Schildts & Söderströms ordnar en tävling för kapitelböcker? Jag är så himla sugen på att skicka in ett bidrag, men få se om jag lyckas skrapa ihop nåt. Vet inte riktigt NÄR jag skulle göra det heller, men skulle vara kul att testa på ett helt annat sätt att skriva än hittills. Dessutom är deadlinen rätt generös – först i augusti. Det innebär att det inte går att skicka in vad som helst för skräp, men också att det finns mycket tid att slipa fram en bra berättelse.

Vad tycker du är de bästa böckerna för 7–12-åringar? En måste ju läsa ett antal böcker för att få koll på hur genren ser ut.

P.S. Har en massa blogginlägg i huvudet, men den här veckan har jag lagt allt krut på att slutredigera mitt manus som jag ska skicka till förlag NÄSTA VECKA!

0

5 svar

  1. Jag har tyckt att Lin Hallbergs böcker har varit toppen, men har bara läst snuttar som kvällsaga ur dem med hästtema. Hennes Sigge-böcker är rysligt populära. 🙂

    1. Tack för tipset! Jag har inte alls nån koll på vilka böcker som är populära just nu, eller vad som finns. Lånade iaf Malin Klingenbergs Patrik och pensionärsmakten på bibban. Mest för att jag är sugen på att läsa den! 🙂

  2. Om du vill ha en annan bra fisvensk sån bok så Katarina von Numers-Ekmans ”Singer”. Den var bra. Själv läste jag helst rätt skrämmande böcker också i den åldern. Gärna i kombination med humor.

    1. Tack Mia för tipset! Försöker minnas vad jag själv läste och kommer mest ihåg tvillingarna. 😀 Måste gräva i bokhyllan på lande nästa gång jag är där!

  3. […] Bästa boken du läst hittills i år? Nu måste jag säga två böcker. Mördarens apa av Jakob Wegelius och En man som heter Ove av Fredrik Backman. Den andra boken hade jag väldigt […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »