fbpx

Textrespons

I dag kickade vårterminen av Arbis skrivkurs i gång. Vi diskuterade tre texter varav en var min. Den här gången var det en fullständigt annorlunda text än jag brukar skriva – nämligen poesi. Fast jag har svårt att kalla det för poesi, det känns som om att ord bara ramlat ur mig. Det är nästan en slump att texten har råkat få just den här formen, men poesi är väl den närmaste beskrivningen.

Tur det, eftersom just den här texten ska jag skicka in till Arvid Mörne-tävlingen. Det är sista gången för mig som jag kan delta i just den (på grund av att jag fyller 30 i år och där går åldersgränsen) och vill absolut skicka in ett bidrag fastän jag känner mig osäker.

arbistrappaTrappan i Arbis var lika peppig som kursdeltagarna.

Efter dagens respons känns det ändå bättre. Fick jättefina, snälla och konstruktiva kommentarer. De flesta gillade och en sa att hen kände sig drabbad (på ett bra sätt). Överlag blev jag överrumplad över hur många som gillade dikterna. Nu ska jag finslipa texten innan jag skickar in, sen får jag väl vara nervös fram till mitten av april ungefär.

Tävlade i fjol också, då med en novell, men blev utan någon placering (och tydligen förkunnade jag i våras att jag inte skulle skicka in nån dikt nu, haha, så kan det gå). Klart det skulle vara kul att vinna, men ser det här mest som en övning för mig själv. Dessutom är just den här texten otroligt personlig och något jag helt enkelt var tvungen att skriva. Egentligen hade jag tänkt skriva något helt annat för tävlingen, men sen kom den här texten till mig. Blir det ingen vinst lovar jag att publicera dikterna här på bloggen.

Brukar du delta i skrivtävlingar eller andra tävlingar?

0

6 svar

  1. Jag brukar inte delta, men jag minns att det harmade mig att jag noterade Arvid Mörne-tävlingen först efter att jag fyllt 30, jag skulle gärna ha deltagit… Jag vill egentligen inte TÄVLA. Jag tycker inte om att man rangordnar bidrag (eller ännu värre: människor), men jag skulle gärna vilja BIDRA med någonting som andra kan ha glädje av.

    1. Men du kan tävla i Solveig von Schoultz! Det är ”samma” men för 30+. Tycker egentligen det är galet att man kan tävla i litteratur, det handlar ju så mycket om smak och tycke. Men klart att man kan särskilja litterära kvaliteter (eller bristen på dem) i varje text.

  2. Så härligt med respons! Och positiv sådan! Själv har jag inte deltagit i någon skrivtävling sedan gymnasietiden tror jag, men visst är det lite spännande med tävlingar! 🙂

    1. Ja, känns mycket lättare att jobba vidare efter att ha fått kommentarer! Skrivtävlingar (och andra tävlingar) är kul men kan också vara knepiga. Just för att jag personligen tycker det är så svårt att bedöma litteratur eller annan konst. Jag kanske tycker om en grej och du om en annan. 🙂

  3. Nja, eftersom jag är totalt värdelös på att väcka intresse så låter jag numer bli att delta i skrivartävlingar. Har ganska dåligt självförtroende 😛

    1. Bu för dåligt självförtroende. Tycker själv tävlingar är knepiga och förstår faktiskt inte hur en del orkar skicka in till precis varendaste novelltävling. Det tar ju en himla massa tid också! Alltså väldigt imponerad över att folk orkar, men skulle själv inte orka. I just den här tävlingen är ju ämnet fritt, så då kan jag skriva precis vad jag vill och behöver inte anpassa mig efter ett tema.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »