fbpx

Lägesrapport del två

I går skrev jag om läget med mitt första manus, i dag ska jag ge en kort rapport om läget med tvåan. Den skrev jag alltså under NaNoWriMo i fjol men har på grund av allt jobb med Vad heter ångest på spanska? inte haft varken tid eller ro att jobba med med tvåan.
Än så länge går manuset under arbetsnamnet Nationen och handlar om en fiktiv studentnation i Helsingfors. För tillfället berättas historien ur tre karaktärers synvinkel så att det växlar mellan dem, men få se om alla tre karaktärer håller måttet.

I lördags skickade jag de 30 första sidorna till min handledare i en av skrivarkurserna. Det kändes riktigt obehagligt att skicka i väg så oredigerad och ogenomarbetad text, men det jag mest vill veta – fungerar mina karaktärer och lyckas jag etablera dem och deras problem? Om det är något som brister i början är det antagligen så att det inte blir bättre senare, så bäst att genast få koll på den biten.

Jag hoppas komma vidare med projektet under november och göra upp nån sorts plan för hur jag ska gå vidare. När jag skickat in ettan till förlag har jag ju dessutom dötid som bäst fylls med arbetet av något annat. Känns skönt att ha något att hugga i, utan att först pressa ur mig ett råmanus (fast egentligen skulle jag såååå gärna delta i nano, men det får vänta till nästa år).

Själv funkar jag nog allra bäst om jag får växla mellan olika grejer, annars tröttnar jag för snabbt! Tycker du att det funkar att bolla med flera projekt samtidigt?

norrakajenJag har valt att placera nationshuset i Kronohagen (en stadsdel i Helsingfors). Gick just igenom mina bilder och hittade den här kusliga bilden från Norra Kajen, tagen exakt för fyra år sedan.

0

7 svar

  1. Jag är nog också sån som behöver variation, ifall jag t.ex. sysslar med studier eller annat skrivande av nåt slag så behöver jag kunna ta en paus och göra något annat ibland ifall jag fastnar. Speciellt med gradun märkte jag att jag ibland behövde ta paus från t.ex. analysen och pyssla med teoridelen och vice versa, annars hade jag lämnat att stampa på samma ställe.

    1. Jo, det är skönt att få växla mellan olika grejer så tröttnar man inte lika lätt. Lämnade förresten en kommentar på din backpack-text men ser den inte? Är jag blind eller har den försvunnit ut till cyberrymden?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »