fbpx

von Kügelgen-bröder i Tallinn

I dag öppnar en utställning i Tallinn med verk av mina förfäder Franz Gerhard (1772–1820) and Karl Ferdinand (1772–1832) von Kügelgen. Det börjar ju vara några hundra år sedan de här brorsorna hörde till den (nord)europeiska kultureliten, men jag kan inte låta bli att tycka att det är himla spännande att de är mina släktingar.
”In the cultural memory of Germany, Russia and the Baltic countries, the von Kügelgens are a renowned family with many members who were important artists, writers and intellectuals.”

Ja jag har rätt stora skor att stiga in i som författaraspirant, men jag blir bara mer taggad av det. Jag ska fortsätta i släktens spår (ehe). När jag var liten var mamma övertygad om att jag skulle bli en stor konstnär och jag höll på med oljemålning ett tag men sedan upptäckte väl de flesta inblandade att det där med målning inte kanske är min konstgren. (Nu är jag faktiskt väldigt sugen på att gå en kurs i oljemålning, tror det skulle vara en bra motvikt till allt annat jag sysslar med.)


Karl von Kügelgen (1772–1832). Alupka. Crimean Landscape. Ca 1806. Sepia. Art Museum of Estonia

Nåjo, nu hamnade jag helt på sidospår här. Det jag egentligen ville fråga om var om du har några tips på Tallinn? Var ska jag bo? Har du erfarenheter av bra (spa)hotell? Vad ska jag äta? Shoot!

0

7 svar

  1. Åh, jag håller just nu på att skriva om Tallinn tips i bloggen (mestadels designbutiker, men också en del annat)! Jag har bott två gånger vid Meriton spahotell (resorna ordnades via Ikaalisten matkatoimisto) och jag har gillat både läget och hotellet i sig. Ett restaurangtips har jag från senaste gången jag var där; Kolm Sibulat. Men den har jag inte hunnit skriva om ännu 😉

  2. Vi va med klassen och äta i Manna la Roosa i gamla stan. God mat och rolig inredning (lite Berlin-aktigt)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »
skriva

Det skrivna året 2023

Att summera det skrivna året är en kär tradition här på bloggen. Lika mycket som jag vill summera året för att du som läsare ska få ta del av vad som hänt vill jag skapa ett eget arkiv

Läs mer »