fbpx

Bokmässan dag ett

bm1

bm1

Hej från mitt hotellrum i Göteborg. Jag känner mig som en mes som skippade vinminglet ikväll men det kändes som om marken gungade under mina fötter och jag knappt visste vad jag hette så jag styrde stegen mot hotellet i stället. Det här betyder ändå inte att dagen på något sätt varit en besvikelse. Snarare tvärtom. Är rätt överväldigad av alla intryck!

När jag kom till mässan var jag så yr att jag glömde ta garderobslappen så tjejen fick springa efter mig, håhå! Sen tog det ungefär en halv timme för mig att klura ut vart jag skulle gå och hur jag skulle hitta dit. Sedan fem minuter till för att få min bokmässekasse. Var riktigt förvånad över hur mycket folk det strömmade in på mässan redan klockan nio på morgonen. Jag visste ju att det skulle bli mycket människor, men jag trodde det skulle bli senare. Och nu förstår jag att folkmängden kommer att explodera till lördag.

bm2

bm2

Dagens första seminarium handlade om yttrandefrihet (den suddiga bilden ovanför). Tycker diskussionen var intressant och jag skrev 6,5 sidor anteckningar som så snart som möjligt ska bli en artikel på Addeto. Efter det köade jag in till lunchen som började först 11.30, som tur är ställde jag mig i tid i kön – halv tolv var den nämligen riiiiktigt lång. Jag slängde snabbt i mig maten och rusade iväg för att lyssna på Sara Lövestam som imponerade stort på Författarkliniken. Hon snackade om hur hon skrivit om sin deckarserie till lättlästa böcker. Jätteintressant att höra och förstår inte hur hon klarar av att skriva om sin egen text. Efteråt köpte jag del två i serien (köpte del ett under Författarkliniken) och fick boken signerad. Egentligen ville jag ta en selfie med Sara, men jag täcktes inte fråga (jag är så mesig idag!).

bm3

bm3

Sara läste ett stycke ur originalversionen ur sin bok och sedan den lättlästa texten (som inte syns på bilden). 

Efter det här började tröttheten dra över som ett mörkt moln och jag slumrade till i en kvart på en lugn bänk. Sedan var det dags för ett möte med Addetos styrgrupp och efter mötet rusade jag iväg på ett seminarium om betygsättning i skolan. När det blev dags för minglet var jag så slut i hjärnan och kroppen att jag måste erkänna mitt nederlag och avsluta första mässdagen. Men kanske jag hinner dricka lite vin i morgon och jag hoppas och tror att det här inte är sista gången för mig på bokmässan. Hinner väl torsdagsmingla flera år i fortsättningen. Då kanske som författare, eller vad tror ni?

bm4

bm4

Utsikten från min balkong (!!). Gillar speciellt de gulliga spårvagnarna. Mer än så här hinner jag väl knappast se av Göteborg?!

0

4 svar

    1. Will do! Hann gå omkring lite redan idag, men var nog för trött för att riktigt kunna greppa allt. Har också bara handbagage så det blir lite begränsning på shoppingen. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »