fbpx

Sommarlista

Den finlandssvenska (och fantastiska) bloggportalen Ratata har publicerat en sommarlista som jag så klart vill svara på. Sommaren har kommit hit till Berlin, hoppas det håller i sig!
Sommaren är här! Vad ska du göra nästa vecka?
Nästa vecka kommer Catja och Lina till Berlin, vi ska njuta av staden och på fredag ha en midsommarpicknick med några kompisar. Den stora prövningen kommer på lördag kväll då vi ska springa 10 kilometer i Nike women’s run. Förhoppningsvis avslutar vi kvällen med utgång till nån av Berlins många klubbar. Tänker att jag kommer att vara värd en öl eller två efter den prestationen.

Tre saker du vill göra i sommar.
Skriva färdigt version 2.0 av Vad heter ångest på spanska?, hänga med alla kompisar och familj jag saknat under Berlinvistelsen, läsa massor.

Tre saker du INTE vill göra i sommar.
Vara sjuk, jobba/tänka på jobb varje dag, fäkta iväg en massa myggor.

Vad blir din sommarplåga 2015?
Radio X3M:s Gung i kajutan, solklart! Får jag vara din Diego?

Landet eller stan?
Både och. Älskar älskar älskar sommarhelsingfors (simstadion!!) men ser fram emot att hänga på eget lande och på Jons lande i Norra Karelen.

solnedgångpålande
Bästa utsikten på Jons lande.

Vilka dofter får dig att känna att sommaren är här?
Solkräm, jordgubbar och mammas plättar.

Vad grillar du helst?
Halloumi och grönsaker.

Vad är sommarmat för dig?
Fräscht och färggrannt. Nypotatis och ärter!

Sommarjobb – ångest eller glädje?
Årets sommarjobb kommer att bestå av några turer på Yle i tre veckors tid. Hade trott att jag skulle jobba 4–5 dagar i veckan, men tydligen blir det max 3 dagar i veckan, kanske inte ens så mycket. Så otroligt mycket glädje och ingen ångest alls. Kommer ju att kännas som att jag turistar där i bunkern.

bunkerkugge
Maniskt glad på Yle sommaren 2013 då jag ”sommarjobbade” i en hel vecka. 

Vad är din värsta sommarinsekt?
Myggor! Blir helt hysterisk av många myggor och proppar i mig antihistamin för annars får jag gigantiska utslag av myggbetten.

Vilka böcker ska du läsa?
Åtminstone A av Martina Moliis Mellberg (som jag vann i Bokbabbels tävling!), någon till finlandssvensk, förhoppningsvis avsluta några halvlästa böcker jag har på Kindlen och så min egen förstås. Cirka tusen gånger. (Ja, ja, det är ingen bok ännu, bara ett manus, men ni fattar.)

Har du tänkt besöka några särskilda platser?
Utöver mitt och Jons lande som är givet så vill jag åka till Molpe och hälsa på min kompis Madde och se min systers nya stuga nära Kotka. Simstadion i Helsingfors är ett måste. Hoppas också på att jag får åka till Biancas lande i Pellinge och hänga på Kickas lande i Sibbo. Utlandsvistelser har jag inget behov av just nu (är ju liksom i Berlin som bäst), men kanske en avstickare till Tallinn?

sommaripellinge
Sommaren 2013 i Pellinge med Bianca.

Vad är det somrigaste plagget du har?
En mintfärgad fladdrig kjol som kan skådas på bilden ovan.

Sommarregn – ja eller nej?
Ja! Älskar sommarregn, men då ska det ju helst vara 25 grader varmt också.

Har du tänkt utmana dig själv i sommar?
Ja, ska springa ett 10 kilometers lopp. Trodde ALDRIG att det skulle ske. En stor utmaning är också att få nån sorts ordning på mitt manus som svävat omkring i mitt medvetande sedan januari 2013. Skulle vara skönt att kunna avsluta det på nåt sätt. Eller åtminstone komma till en punkt där jag känner mig nöjd och kan tänka mig förlag igen. Men det är en helt annan story (som ni nog kommer att få läsa om här på bloggen).

Och till sist – din bästa sommarrutin!
Kanske simstadion då. (Fattar ni hur mycket jag älskar det stället??)

Glad sommar kaveris! Hoppas vi ses i de ljusa sommarnätterna!

0

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »
skriva

Det skrivna året 2023

Att summera det skrivna året är en kär tradition här på bloggen. Lika mycket som jag vill summera året för att du som läsare ska få ta del av vad som hänt vill jag skapa ett eget arkiv

Läs mer »