fbpx

Resesammanfattning

Från början var det tänkt att vi skulle åka på en mini-interrail i Tyskland med ett one country pass. Då får man alltså åka allt mellan två och åtta dagar i ett land under en månad. Vi valde ett fyradagarskort (223 euro). Två veckor innan vi åkte iväg bestämde vi oss för att kombinera vår rail med en snabbvisit till Spanien och därifrån flyga till München till våra kompisar. Bloggen blev rätt lidande under resan så här kommer en snabbsammanfattning om höjdpunkterna från resan:
ir1
Utsikt från piren i Malaga.

Efter att ha letat efter ett middagsställe i Malaga ramlade vi nästan av misstag in på Los Patios de Beatas i gamla stan. Helt oplanerat blev det en fyra rätters middag med tillhörande viner och både maten och vinerna var otroligt bra. Kan verkligen rekommendera!

ir2

I München hälsade vi hos kompisar och den främsta orsaken var ESC-finalen och mycket av vår tid där kretsade kring det. På måndag körde vi ändå iväg till törnrosaslottet i Neuschwainstein. Utsikten ovan är från slottet. Själva slottet nedanför.

ir3

Från en skranglig bro (på bilden nedan) kunde man fotografera slottet, men jag kunde inte vara länge på bron eftersom det var så skrämmande. Mådde riktigt illa ett tag, är lite höjdrädd, men har aldrig reagerat så där starkt!

ir5

Efter slottsbesöket hann vi ännu med en vandring i Münchens olympiapark – otroligt fint och grönt. Husen och bostäderna som byggdes som inkvarteringsbostäder för idrottarna är idag helt vanliga hus där vanliga människor bor. En del av området var reserverat för studentboende och många hade målat fasaderna otroligt fint, nedan bara ett exempel av många fina. Kunde ha gått omkring där hur länge som helst.

I München hoppade vi äntligen på tåget med riktning Radolfzell för att hälsa på Mira som var där på språkkurs. Det är alltid roligt att träffa kompisar på ”oväntade” platser, så också den här gången! Under vår heldag åkte vi till ett spa/vattenpark i Konstanz och det var mycket bättre än vi förväntade oss.

Den tyska bastukulturen är fortfarande något konfunderande (har skrivit om den på finska här), men stället hade en 50 meters utomhussimbassäng och varma pooler och var på alla sätt skönt och avslappnande. Kan verkligen rekommendera det.

Från Radolfzell åkte vi tåg till Stuttgart. Första kvällen åt vi på en restaurang vi ätit på under vår interrail 2013, men tyvärr var det inte alls lika bra nu som då. På fredag gick vi en vandring bland alla vinplantager i bergen – nästan mitt i stan. Var helt fascinerad över hur nära centrum vinrankorna breder ut sig.

ir4
Dricker vin ur en kopp på Weinstuben, är glad.

På kvällen åt vi middag i en extremt lokal Weinstube och hade oturen att sitta bredvid den lokala jobbiga gubben. Till en början var han helt underhållande, enligt honom var det mesta sensationell!, men han utvecklades snabbt till en plåga. De andra i vårt bord kommenterade att han alltid är så och tittade medlidande på oss och försökte lite rädda oss.

Vår sista övernattning var i Koblenz där vi hade vinprovning på lördag som jag redan skrev om. På söndag åkte vi linbana upp till ett gammalt slott där det råkade vara ett stort evenemang.

ir8
Kontanter är så viktiga i Tyskland att de hade kört in en bankautomatsbil till slottsområdet. Finns såna här ens i Finland?!

Det fanns massa små stånd som sålde allt från vin till mat till trädgårdsprylar. Vi hängde där i flera timmar och åt och drack gott och besökte bland annat en Playmobil-utställning. Har lite svårt att tänka mig slottet utan allt extra program, men åtminstone var det otroligt fin utsikt därifrån!

 

ir6

Igår blev det tåg i nästan sex timmar (med en snabbpaus i Köln för att kolla in domkyrkan som Jon inte hade sett) och nu är vi äntligen hemma i Berlin. Visst är det skönt att resa, men visst är det skönt att få komma hem också. Nu fyra veckor ännu här i Berlin och väderprognosen lovar sommar. Hurra!

ir7
Massa playmobilgubbar och tanter! Utställningen var kul och kan rekommendera speciellt för barnfamiljer. (Om nu nån annan råkar vara på väg till Koblenz!

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »
skriva

Det skrivna året 2023

Att summera det skrivna året är en kär tradition här på bloggen. Lika mycket som jag vill summera året för att du som läsare ska få ta del av vad som hänt vill jag skapa ett eget arkiv

Läs mer »