fbpx

ESC-final

Bloggandet har hamnat lite i skymundan under veckan – vi har helt enkelt haft det för bra i Spanien och München. Mer om det senare, vi åt bland annat sjuukt god middag i Malaga, men nu till viktigare saker: kvällens eurovisionsfinal.
Har gillat båda semifinalerna, vissa låtar har varit bättre live, andra klart sämre. Av alla 27 finalister har jag överraskande många favoriter. Min personliga topp-5 är följande:

Jag kan inte alls bestämma mig vilken som är min favoritlåt, gillar alla! Gillar också Sverige, Norge och Rumänien. Många tippar ju att Mums-Måns kommer att vinna hela kalaset, men jag vet inte. Själv har jag nästan tröttnat på låten och honom, den är så himla hajpad och då blir jag lätt anti.

Gladast blir jag av Israel och Australien, Belgiens låt är cool men jag tycker stylingen på Loic är helt fel. Väntade hela tiden på att han skulle rufsa om håret. Själva showen i all sin enkelhet gillade jag ändå! Serbiens ultimata ESC-låt får mig också att dansa. Montenegros låt lockar fram den melankoliska finnen i mig.

Tycker för övrigt det är helt omöjligt att säga vem som ska vinna i år. Ifjol kändes det (åtminstone för mig) helt klart att Conchita skulle vinna. I år finns det ingen motsvarande låt för mig. Många säger också att Estland kommer att klara sig bra. Och Ryssland så klart. Och Italien. (Jestas!) Vad tror ni?

I år har vi också gjort ESC-bingo som gärna får användas. Den hittar du här: ESC-bingo. Nu ska vi snart och tömma en hel matbutik och börja förbereda kvällen. Glad eurovisionskväll gott folk, må den bästa låten vinna!

0

10 svar

  1. Jag diggar Ryssland, Estland och mest av allt Belgien! Och Sverige förstås. 🙂 Kommer inte att se ESC ikväll pga bröltsi, men ska banda det på boxen o se på det i krabbis imorgon istället! 😀 Kram!

  2. Jag tänkte faktiskt kolla ikväll! Händer sällan men ledig lördag och topp-tippat svenskt bidrag ger liksom de bästa förutsättningarna! 🙂 Har inte hört ett enda bidrag så såhär inför får jag ju vara patriotisk och säga att jag hejar på Måns. Kanske ändrar mig när jag hört alla bidragen! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »
skriva

Det skrivna året 2023

Att summera det skrivna året är en kär tradition här på bloggen. Lika mycket som jag vill summera året för att du som läsare ska få ta del av vad som hänt vill jag skapa ett eget arkiv

Läs mer »