fbpx

ESC 2015

De senaste åren har jag utvecklats till en liten eurovisionsnörd. Nej, jag kan inte alla vinnare från alla år, nej jag vet verkligen inte alla ESC-människor och nej jag vet verkligen inte något om musik. Men jag älskar ESC-spektaklet och har nu i flera år kollat på De eurovisa och Inför Eurovision Song Contest.
I år är det 40 länder med och tävlar och också Australien är med! Jag har hört alla låtar några gånger nu + att jag kollat på några videor med korta snuttar av varje låt. Som sagt, min musiksmak är inte alls bra, jag vet inget om musik men jag älskar ESC. Och det är kanske det bästa med tävlingen – man behöver verkligen inte vara någon musiknörd för att få tycka att det är sjukt roligt.

Av årets 40 låtar tycker jag att förvånansvärt många är trååååååkigaaaa. Jag vill somna mitt i numret och bara gäspar. Sedan finns det (enligt mig) tre fullständiga bottennapp – San Marino, Litauen och Tyskland. Däremot är favoritlistan förvånansvärt lång med tanke på att jag hade känslan av att så mycket var dåligt och tråkigt. Här är mina favoriter i ingen ordning alls:

http://www.youtube.com/watch?v=xV2b3L1K6_c

Sedan min guilty pleasure-låt som har sågats av ungefär alla andra.

Och SÅ KLART Finland! Älskar PKN och hoppas verkligen de tar sig till final. Har kollat några personers personliga topp40 och i Finland har varit sist alla gånger… Men jag älskar låten och det kan inte bli mer äkta än så här!

På tisdag börjar det! Eftersom vi i morgon flyger till spanska solkusten kommer jag antagligen att se första semifinalen (i vilken Finland tävlar) tillsammans med en massa finnar på någon finskinspirerad bar i Fuengirola, på torsdag flyger vi sedan till München där vi ser semifinal två och lördagens final! Är jag peppad? JA! Let the Eurovision begin!

0

12 svar

  1. Jag förhåller mig lite ambivalent till Island, gillar nog, men tycker inte den är tillräckligt bra. Men ja, Australien är bara för bra! ÄLSKAR att diskutera ESC och folks åsikter – för det finns ju på riktigt inget rätt och fel.

 1. Jag älskar eurovisionen men har i år inte hunnt bekanta mig med så många bidrag men är nog bänkad framför tv:n i den kommande veckan. 🙂 Kollade din guilty pleasure-låt och den är ju inte alls så pjåkig! Får se hur det går. Chipsen inhandlade, nu är det bara att blanda dippen på tisdag.

  1. Haha, fusk! Ja, kanske, men älskar man att gotta ner sig i sångerna inför går det så lätt nuförtiden. Gillar också att programmen lyfter fram artisternas historia och placerar dem i ett sammanhang.

 2. Sjukt tråkigt med massa balader I år. Jag gillade vitryssland sådääääär, o Sverige av ALLA. Övriga var snark!Hoppas några av Låtarna blir bättre med show..

 3. Jag tänker nog som du vad gäller ESC! 🙂 Dock har jag fortfarande inte kommit mig för att lyssna på årets bidrag ännu, känner bara till Finlands och Sveriges, vad har hänt med min inre ESC-nörd? :O Men ska börja gå genom bidragen NU!

   1. Yey ;D Ser dock mera framemot andra semifinalen ikväll, har större förhoppningar på den (skrev just om mina favoriter i denna delfinal i bloggen förresten :))
    Och sen ville jag bara flika in att jag nyss bloggade om alternativa/lite mera unika tips på studentgåvor, och dina skumpa-örhängena var en sak som jag nämnde, lånade en av dina bilder också 🙂 Inlägget finns här –> http://marvelicious.blogg.se/2015/may/tips-pa-annorlunda-studentgavor-2.html#comment

    1. Jag kan inte bestämma mig om jag gillade första eller andra semit mer, tycker fortfarande att årets tävling är lite tråkig – med vissa ljusglimtar! 🙂 Och vad kul att du bloggade om örhängena, tycker också själv att de funkar finfint som studentgåva!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »